Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Ontwikkelaars maken pas op de plaats

  De initiatiefnemers van Beeks Buiten maken even een pas op de plaats, schrijven ze vandaag in een nieuwsbrief. Ze gaan pas door met de ontwikkeling van het Prinsenbeekse woningbouwproject als er zicht is op een oplossing voor het mobiliteitsvraagstuk.
  Ontwikkelaars maken pas op de plaats
  Wethouder en initiatiefnemers na ondertekening van de intentieovereenkomst januari vorig jaar. (Foto: Beeks Buiten)

  Voordat Beeks Buiten verder ontwikkeld kan worden, zo heeft de gemeente besloten, moet er eerst zicht komen op een bovenregionale mobiliteitsoplossing. Dit onderwerp wordt daarom de komende tijd onderzocht en met verschillende spelers opgepakt.

   

  Tegen de tijd dat er zicht is op een oplossing voor het mobiliteitsvraagstuk starten de ontwikkelaars de planologische procedure op.

   

  De gemeente Breda is volgens de projectontwikkelaars leidend in het traject om te komen tot een bovenregionale mobiliteitsoplossing, en werkt samen met verschillende spelers zoals de andere gemeenten in West-Brabant, de Provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat. Ook de projectontwikkelaars nemen actief deel aan dit traject.

   

  De zorgen die er leven in Prinsenbeek over de toenemende verkeersdrukte, voornamelijk richting de op- en afrit van de A16, zijn de inititatiefnemers niet ontgaan, melden ze. ‘Een belangrijke bron van de verkeersdrukte bleek niet in Prinsenbeek te liggen, of in het toekomstige Beeks Buiten, maar in de regio. We sluiten ons dan ook bij de gemeente aan om in bovenregionaal verband zicht te krijgen op een oplossing voor alternatieve routes van de dorpen ten noorden van Breda richting de A16.’

   

  De ontwikkelaars geven aan blij te zijn dat de gemeente de meerwaarde van Beeks Buiten in haar haalbaarheidsbesluit onderschrijft. En veel belang hecht aan de kansen die Beeks Buiten gaat bieden voor de oververhitte woningmarkt.

   

  Beeks Buiten

  Beeks Buiten betreft een gebied van zo'n 35 hectare tussen Neelstraat, Krekelweg, spoor en Rijtseweg, waarvan een groot deel inmiddels in handen is van de betrokken marktpartijen. Die willen hier zo'n achthonderd woningen bouwen. De initiatiefnemers van Beeks Buiten zijn: Aannemersbedrijf Van Agtmaal - Somnium Real Estate, Van Wanrooij - Van Schijndel Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij, Vink Ontwikkeling, Horsthuis Bouwmanagement en BPD Ontwikkeling.

   

  Voor een eerder bericht over dit onderwerp: klik hier.

  Woensdag 13 oktober 2021
  Ontwikkelaars maken pas op de plaats
  Wethouder en initiatiefnemers na ondertekening van de intentieovereenkomst januari vorig jaar. (Foto: Beeks Buiten)
  0
  Reacties