1. Ontwerp-bestemmingsplan Biemanshof ingediend

  Vexpro BV heeft de afgelopen dagen het ontwerpbestemmingsplan en de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor plan Biemanshof in Prinsenbeek ingediend bij de gemeente. Dit meldt de projectontwikkelaar in een nieuwsbrief.
  Ontwerp-bestemmingsplan Biemanshof ingediend
  (Plattegrond: Vexpro BV)

  Vexpro wil op de hoek van de Beeksestraat en de Pater Rommelaan vijf patiowoningen en vier appartementen bouwen. Om woningbouw op deze locatie mogelijk te maken, dient het bestemmingsplan gewijzigd te worden en moet een omgevingsvergunning bouw aangevraagd worden. Het is de bedoeling dat het ontwerpbestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gezamenlijk door de gemeente worden behandeld.

   

  Vexpro verwacht dat in september of oktober het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunning ter inzage kunnen worden gelegd. Op dat moment zal er ook een informatieavond georganiseerd worden om omwonenden verder over het project te informeren.

   

  Archeologisch onderzoek

  Als onderdeel van de bestemmingsplanprocedure zal nog een archeologisch onderzoek uitgevoerd worden. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer dit plaats zal vinden. De omwonenden worden er te zijner tijd tijdig over ingelicht.

   

  Als alles loopt volgens plan zou nieuwbouwproject Biemanshof aan de Beeksestraat 53 begin volgend jaar van start kunnen, meldde de ontwikkelaar in mei.

   

  Het project roept gemengde reacties op, bleek tijdens een bewonersavond vorig jaar. Veel omwonenden zijn niet blij met de plannen voor het 2.800 m² grote perceel aan de Beeksestraat, terwijl andere dorpsgenoten er in de toekomst juist hopen te kunnen gaan wonen.

   

  De appartementen en patiowoningen worden verkocht via Van de Wiel Makelaardij en kosten naar tussen 300.000 en 450.000 euro, zo werd eerder bekendgemaakt.  De verkoop gaat van start als de bestemmingsplanprocedure is doorlopen, werd eerder gemeld. Degenen die zich als geïnteresseerd hebben aangemeld, worden via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden.

  Vrijdag 24 juli 2020
  PrinsenbeekwoningenappartementenBiemanshofVexprogemeente Breda
  Ontwerp-bestemmingsplan Biemanshof ingediend
  (Plattegrond: Vexpro BV)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.