Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Ontwerp projectplan Zwartenbergse Polder ter inzage

  Het ontwerp projectplan Waterwet voor deelgebied Zwartenbergse Polder is op 23 november vastgesteld door het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta en ligt nu ter inzage. Dit meldt het waterschap in een nieuwsbrief. Zwartenbergse Polder is onderdeel van natuurproject Noordrand Midden.
  Ontwerp projectplan Zwartenbergse Polder ter inzage
  (Foto: Nieuwsbrief Noordrand Midden)

  In het plan staat aangegeven wat er binnen het gebied gaat veranderen in het watersysteem. Deze veranderingen in het watersysteem zijn nodig om de gewenste natuur te krijgen in het gebied.

   

  Tot en met 6 januari 2022 kunnen er via een zienswijze opmerkingen en wijzigingen op het plan worden ingediend.

   

  Online presentatie

  Op woensdag 15 december is er om 19.30 uur een online presentatie van het plan en kunnen er vragen worden gesteld. Aanmelden kan via e-mail: noordrandmidden@brabantsedelta.nl.

   

  Waterschap Brabantse Delta, Staatsbosbeheer en provincie Noord-Brabant gaan de waterhuishouding in Noordrand Midden verbeteren, in combinatie met de natuurrealisatie binnen het Natuurnetwerk Brabant. Deze werkzaamheden vinden plaats in de natuurgebieden Weimeren, Zwartenbergse Polder, Strijpen/De Berk en Kelsdonk/Zwermlaken, ten noorden van Etten-Leur en Prinsenbeek. Ook zal een deel van een waterkering bij het deelgebied Weimeren worden versterkt. Een gedeelte van de polder Weimeren ten noorden van Prinsenbeek is inmiddels in uitvoering. Het projectplan kering Weimeren heeft ook ter inzage gelegen. Dat plan wordt op dit moment aangepast. Voor meer informatie over Noordrand Midden: klik hier, voor de terinzagelegging: klik hier.

  Maandag 29 november 2021
  PrinsenbeekWaterschap Brabantse DeltaZwartenbergse Poldernatuur
  Ontwerp projectplan Zwartenbergse Polder ter inzage
  (Foto: Nieuwsbrief Noordrand Midden)
  0
  [nexturl]
  Reacties