Groenrijk 728 281020
 1. Online verkoop loten Zonnebloem tot 1 oktober

  Vanwege de coronamaatregelen kon de geplande jaarlijkse verkoop van Zonnebloem-loten bij de supermarkten in Prinsenbeek niet plaatsvinden. Het bestuur hoopt dat veel mensen de afdeling Prinsenbeek deze laatste actieweek nog willen steunen middels de online aankoop van een lot. Dat kan nog tot 1 oktober. De Zonnebloem organiseert er veel mooie activiteiten voor.
  Online verkoop loten Zonnebloem tot 1 oktober

  Door Zonnebloem Prinsenbeek

  De afgelopen jaren verkochten we als afdeling met deze eenmalige jaarlijkse actie meer dan 1.000 loten. Regionaal het hoogste aantal, maar we hebben hier dan ook de meest actieve afdeling voor de mensen in de thuissituatie. Waarbij we vaak samenwerken met de thuiszorgorganisaties en kerken.

   

  Onze vrijwilligers hadden gehoopt in september alsnog bij de supermarkten loten te kunnen verkopen, maar gezien alle ontwikkelingen was dat niet verantwoord. Omdat onze lokale afdeling dit jaar al een paar grote corona-acties heeft georganiseerd, zou een goede opbrengst echter zeer welkom zijn.

   

  Lokale activiteiten

  Het bestuur hoopt dat al diegenen die jaarlijks bij de winkels de loten kopen onze vereniging nu alsnog digitaal willen steunen. De kosten per lot bedragen €2. Hiervan komt €1,50 ten goede aan onze eigen afdeling hier in Prinsenbeek. Hiermee wordt een groot deel van de lokale activiteiten, zoals  normaal gesproken onder meer de rolstoelwandelingen, koffieochtenden en de paas- en kerstactiviteiten gefinancierd.

   

  Bezoekwerk

  Vanwege corona legt het bestuur de nadruk nu op het één op één uitvoeren van activiteiten. Voorbeeld hiervan is het bezoekwerk, onder meer door met de vrijwilliger samen even gaan wandelen en dan ergens een bakje koffie drinken. Of het meenemen van een kleine attentie als de gast vanwege de fysieke beperkingen of andere omstandigheden aan huis gekluisterd is.

   

  We hopen dat veel inwoners van Prinsenbeek een of meerdere loten willen kopen. Onze afdeling heeft daarvoor een speciale pagina aangemaakt via de landelijke website. Loten kopen kan heel eenvoudig, klik hier.

   

  Omdat dit alleen via de landelijke website mogelijk is, volgt er een aantal standaardvragen.  U hoeft natuurlijk niets aan te kruisen, maar u ziet dat daar wel gegevens van worden vermeld in een lijst. Wij als bestuur attenderen daarom extra op het veldje: ‘Toon mijn bericht anoniem.’ Als hiervoor gekozen wordt, verschijnt de naam niet in de lijst, maar staat daar ‘Anoniem’.  Als lokaal afdelingsbestuur hadden we liever geen lijst laten zien, maar we kunnen dat zelf niet aanpassen.

  Woensdag 23 september 2020
  PrinsenbeekZonnebloemloten
  Online verkoop loten Zonnebloem tot 1 oktober
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.