Groenrijk 72 111120
 1. Online carnavals-programma Boemeldonck

  De Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) zet samen met de commissies een alternatief online carnavalsprogramma op poten. ‘Tijdens deze bijzondere tijden moeten we in oplossingen denken en alternatieven uitwerken om ons carnavalsgevoel actief te houden’, verklaart de BAK in de vrijdag uitgekomen nieuwsbrief.
  Online carnavals-programma Boemeldonck
  (Foto: BAK van Boemeldonck)

  In de weken tot carnaval verzorgt de Kapellencommissie nog een aantal afleveringen van Boemeldoncks Goud van Oud, met aandacht voor verschillende carnavalsjaren. En de Boemeldonckse Karnavals Versiering (BKV) komt elke vrijdag met een video over alles wat met carnaval in Boemeldonck te maken heeft in dit totaal andere jaar.

   

  Het online programma van de BAK begint op zondag 7 februari - de dag van het Kapellenfestival - met een muziekquiz. Waarna carnaval in Boemeldonck op vrijdag 12 februari om 19.00 uur start met een compilatie van carnavalsmissen van de afgelopen jaren.

   

  Gedurende het carnavalsweekend is er een gevarieerd online programma met quizzen, optochtsamenvattingen, verzoeknummers, dj’s en BAK-zittingbeelden.

   

  Digitale BAK-kaart

  Omdat de BAK toch kosten moet maken, verkoopt ze dit jaar digitale BAK-kaarten. Met de bijdrage van 5,50 euro worden dingen die wél doorgaan bekostigd. Zoals voor het 55-jarig bestaan, de BAK- en BRAK-krant, het digitaal carnaval vieren en de aankleding van de Markt en het dorp.

   

  Dorp versieren

  Naast de geplande versieringen in samenwerking met de Boemeldonckse Karnavals Versiering (BKV) hoopt de BAK op nog meer aankleding van het dorp. Ze vraagt daarom alle Boemeldonckers om in deze bijzondere tijd mee te helpen om het carnavalsgevoel uit te dragen. Het verzoek is om in de periode van carnaval BAK- en clubvlaggen aan de huizen te hangen om zo een Boemeldonckse sfeer te creëren. Verder hoopt de BAK dat zoveel mogelijk mensen hun raam of tuin versieren en dat kinderen miniatuurwagens bouwen, waarmee ze prijzen kunnen winnen.  

  Vrijdag 22 januari 2021
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonck
  Online carnavals-programma Boemeldonck
  (Foto: BAK van Boemeldonck)
  0
  Reacties