Groenrijk 728 100920
 1. Onderzoek parkeerdrukte Markt

  De gemeente gaat in oktober een onderzoek doen naar de parkeerdruk op de Markt in Prinsenbeek, meldt het Dorpsplatform Prinsenbeek. Het onderzoek komt er na klachten over te weinig parkeerruimte in het centrum.
  Onderzoek parkeerdrukte Markt
  (Archieffoto)

  Hoewel de Mobiliteitsvisie Prinsenbeek nog niet wordt gepubliceerd tot er ook onderzoek is gedaan naar Beeks Buiten, worden de komende maanden wel diverse projecten opgepakt. Eén daarvan is het onderzoek naar de parkeerdruk op de Markt. 

   

  Te weinig parkeerruimte kan gevolgen hebben voor de ondernemers rond de Markt, stelt het dorpsplatform, dat een nieuw onderzoek ook belangrijk vindt met het oog op de geplande bouwprojecten in de omgeving. ‘Daarom is het van belang zicht te hebben op het gebruik van deze parkeerplaats.’

   

  De gemeente zal in oktober gedurende twee dagen, op vijf momenten tellingen laten uitvoeren. Ook wordt in beeld gebracht of sprake is van lang of kortdurend parkeren. Op basis van de uitkomsten zal, in overleg met Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) en het dorpsplatform worden bezien of maatregelen nodig zijn om de parkeerdruk te verlagen.

   

  Logisch

  In februari stelde het college van burgemeester en wethouders nog dat het logisch is dat de parkeerdruk op de Markt in Prinsenbeek is toegenomen. Het dorp wilde een knusser, groener en sfeervoller dorpsplein en daarom is bij de herinrichting gekozen om geen overmaat aan parkeren te faciliteren, maar juist in te zetten op verblijfskwaliteit. Dat heeft zich volgens het college vertaald in het aanleggen van minder parkeerplaatsen. In totaal zijn er in het gebied van de herinrichting dertig parkeerplaatsen minder teruggekomen. Er zijn 180 parkeerplaatsen aangelegd, waar dat er voor de herinrichting 210 waren. 

   

  Eerder onderzoek

  De parkeerdruk op de parkeerplaatsen is overigens ook voorafgaand aan het ontwerptraject gemeten. Het parkeerterrein stond toen met een gemiddelde bezetting van vijftig procent grotendeels leeg, volgens het college, dat aangaf dat is gekozen niet op één piek te dimensioneren, maar om juist verblijfskwaliteit toe te voegen.

   

  Wil je meepraten en meedenken over zaken in Prinsenbeek? Meld je dan aan voor Prinsenbeek Panel (klik hier), luidt de oproep van het dorpsplatform.

  Woensdag 23 september 2020
  PrinsenbeekMarktparkeerdrukonderzoekGemeente Breda
  Onderzoek parkeerdrukte Markt
  (Archieffoto)
  Reacties