Trined 728
 1. Onderzoek mobiliteit Beeks Buiten loopt

  De gemeente Breda is samen met onder meer Etten-Leur en Moerdijk een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om de toenemende verkeersdrukte aan de noordwestkant van Breda richting de A16 te verminderen. Dit melden de initiatiefnemers van woningbouwproject Beeks Buiten in een nieuwsbrief. Na de zomer verwachten ze de resultaten van het onderzoek.
  Onderzoek mobiliteit Beeks Buiten loopt
  (Illustratie: uit ontwikkelvisie Beeks Buiten)

  Voordat Beeks Buiten in Prinsenbeek verder kan worden ontwikkeld, moet er eerst zicht zijn op een bovenregionale mobiliteitsoplossing, heeft de gemeente bepaald. De verkeersdrukte hier wordt ook veroorzaak door sluipverkeer en woningbouw elders. Dit is aanleiding voor de gemeente om in bovenregionaal verband zicht te krijgen op een oplossing voor alternatieve routes van de dorpen ten noorden van Breda richting de A16. Breda werkt hiervoor samen met Etten-Leur en Moerdijk, de Provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat.

   

  De gemeente heeft aangegeven na de zomer de resultaten van het onderzoek te verwachten, staat in de nieuwsbrief van de ontwikkelaars. Die willen daarna meteen in gesprek over de planning en ontwikkeling van Beeks Buiten. ‘Omdat we merken dat er in Prinsenbeek een grote behoefte is aan nieuwe woningen streven we naar een zo spoedig mogelijke ontwikkeling en realisatie van (een eerste fase van) Beeks Buiten. Wij zullen ons samen met de gemeente blijven inspannen om dit te bewerkstelligen.’ 

   

  Najaar 2021 maakten de initiatiefnemers van Beeks Buiten een pas op de plaats. Maar uitstel is zeker geen afstel, als het aan de ontwikkelaars ligt. Wat hen betreft komt er zo snel mogelijk zicht op een bovenregionale mobiliteitsoplossing. Ze staan in de startblokken; het haalbaarheidsonderzoek is afgerond.

   

  Marktpartijen

  Beeks Buiten betreft een gebied van zo'n 35 hectare tussen Neelstraat, Krekelweg, spoor en Rijtseweg, waarvan een groot deel in handen is van ontwikkelaars. Die willen hier in fases zo'n achthonderd woningen bouwen. De initiatiefnemers zijn: Aannemersbedrijf Van Agtmaal - Somnium Real Estate, Van Wanrooij - Van Schijndel Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij en BPD Ontwikkeling.

   

  Donderdag 23 juni 2022
  PrinsenbeekBeeks Buitenwoningbouwmobiliteitetten-leurmoerdijkprojectontwikkelaars
  Onderzoek mobiliteit Beeks Buiten loopt
  (Illustratie: uit ontwikkelvisie Beeks Buiten)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.