1. Onderzoek drie scenario's optocht

  De Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) bekijkt samen met een groot aantal partijen wat de impact is van de coronamaatregelen op carnaval in Boemeldonck. Ook de mogelijkheden voor de Grote Optocht worden in kaart gebracht. Een groep van twintig enthousiaste optochtdeelnemers, in samenwerking met de afgevaardigden van de clubs, onderzoekt nu drie realistische scenario’s.
  Onderzoek drie scenario's optocht

  De BAK omschrijft deze scenario’s als volgt:

  • Huidige opzet van de optocht (deelnemer trekt door de straten, publiek zit op een stoel) en welke maatregelen nodig;
  • Expositie tocht binnen de bebouwde kom, waarbij het publiek door de straten trekt en de deelnemers stil staan;
  • Expositie tocht buiten de bebouwde kom, waarbij het publiek door de straten trekt en de deelnemers stil staan.

   

  Deze mogelijkheden zijn vorige week in het gebouw van de Montessori+ Prinsenbeek voorgelegd aan deelnemers van de optocht. Zij konden zich middels een enquête hierover uitspreken. De uitkomst van die enquête gaat mee in het advies van de speciale denktank aan het BAK-bestuur.

   

  Veilig carnaval

  De BAK is al met al in gesprek met de clubs, kapellen, medewerkers, commissies, collega-stichtingen en de Gemeente Breda over de mogelijkheden, onmogelijkheden en alternatieven voor een veilig carnaval tijdens het komende jubileumseizoen van Boemeldonck. ‘Hierbij gaan we steeds uit van de maatregelen die op dit moment gelden. Ook wij moeten, zullen en willen ons aan de regels houden, zodat we samen aan een veilig carnaval werken’, verklaart de BAK.

   

  Op basis van de inbreng van alle genoemde partijen, de adviezen van de werkgroep optochten en de feedback vanuit burgemeester en wethouders zal het BAK-bestuur de komende weken een voorstel maken voor het programma van het 55e seizoen van de BAK van Boemeldonck. In de senaatsvergadering van 28 september wordt goedkeuring gevraagd voor het voorgestelde programma en in de dagen daarna zal het programma worden gecommuniceerd.

  Donderdag 10 september 2020
  Prinsenbeekcarnavalgrote optochtcorona
  Onderzoek drie scenario's optocht
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.