Groenrijk kerst 2021
 1. Onderscheiding Brabants Heem voor Wout Timmers

  Wout Timmers kreeg zondag tijdens de algemene ledenvergadering van Heemkundekring Op de Beek in Café-Zaal Marktzicht in Prinsenbeek het zilveren draaginsigne van Brabants Heem. Regiovoorzitter Ad Jacobs van de overkoepelende organisatie van heemkundekringen in Noord-Brabant speldde de onderscheiding op en overhandigde hem de daarbij behorende oorkonde.
  Onderscheiding Brabants Heem voor Wout Timmers
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)

  Door Heemkundekring Op de Beek

  Wout heeft zijn sporen in de Prinsenbeekse gemeenschap zeer verdiend. In 1996 was hij degene die het initiatief nam tot oprichting van de heemkundekring. Zodoende viert men dit jaar het zilveren bestaansjubileum. Een mooie gelegenheid om Wout eens in het zonnetje te zetten, want na 25 jaar mogen we constateren dat zijn initiatief heeft geleid tot een tot op de dag van vandaag bloeiende vereniging met bijna zeshonderd gezinsleden en een drukbezocht museum.

   

  Kennis over ons dorp

  Uit de lovende woorden van voorzitter Ad van Melis en een persoonlijk woord van Kees Nagelkerke bleek wel wat Wout Timmers allemaal voor de Prinsenbeekse gemeenschap in het algemeen en de heemkundekring in het bijzonder heeft betekend. Wout was naast al zijn andere vrijwilligerswerk in ons dorp onder meer de eerste voorzitter en 21 jaar redactielid van het verenigingsblad De Klepel.  Zeven jaar coördineerde hij samen met zijn vrouw Ria het ‘buurten’. Hij stelde fietsroutes en exposities samen en nog veel meer.  Maar vooral zijn kennis over ons dorp en zijn bewoners, zijn grote netwerk en zijn functie als vraagbaak waren al die jaren van belang voor de kring. Zijn tomeloze energie en verzamelwoede hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes van de heemkundekring.

  Dinsdag 12 oktober 2021
  Onderscheiding Brabants Heem voor Wout Timmers
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)
  0
  Reacties