1. Nominatie Boschdal Extra ‘Brabants Lekkerste Bier’

  Boschdal Extra van de Prinsenbeekse Stichting De Engelbewaarder is genomineerd voor Brabants Lekkerste Bier, een wedstrijd van de drie Brabantse kranten in samenwerking met Museumbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek. Dit bevestigen Hans Verhoef en Judith Knoops van slijterij Bier & Borrels in Prinsenbeek.
  Vlnr. Hans Verhoef, Simon Machielen en Wim van den Kieboom in brouwerij De Vogelkooi (Archieffoto).

  De jury heeft uit vijftig bieren gekozen voor Boschdal Extra  uit Prinsenbeek, Charmeur uit Budel-Schoot en Black Bastard uit Oss. Er werd 'blind' geproefd. Criterium was: lekker of niet. De jury heeft inmiddels ook de winnaar gekozen, maar die wordt pas op 12 september bekendgemaakt, meldt BN DeStem. 

   

  Brouwer Wim van den Kieboom bedacht het recept in zijn bierbrouwerij De Vogelkooi aan de Vianendreef. Dat deed hij in samenwerking met Hans Verhoef en Judith Knoops van Bier & Borrels en Simon Machielsen van de Parel Dranken.

   

  De jury oordeelde over Boschdal Extra 5,8 %: ‘Subtiel en doordrinkbaar: een echte dorstlesser. Met toetsen van appel, abrikoos en perzik is de Boschdal Extra ‘Mooi in balans', volgens BN DeStem.

   

  Het Prinsenbeekse Boschdal bier viel een jaar geleden al in de prijzen tijdens de World Beer Awards (WBA) in Londen. Toen kreeg Boschdal Wit de gouden medaille en werd het daarmee volens WBA uitgeroepen tot het beste witbier van Nederland.

   

  Boschdal Blond was een jaar eerder nog het beste Nederlands Belgian Style Blond en vorig jaar goed voor zilver in de categorie ‘blond bier’ tijdens de WBA, volgens slijter Hans Verhoef één van de belangrijkste bierprijzen ter wereld.

   

  Boschdal bier is een initiatief van de Stichting De Engelbewaarder, opgericht door Wim van den Kieboom, samen met de Prinsenbeekse ondernemers Hans Verhoef en Judith Knoops van Bier & Borrels en Simon Machielsen van de Parel Dranken. Het bier is eind 2017 op de markt gekomen. Het wordt gebrouwen bij Brouwerij De Feniks in Kortrijk. Voor de naam hebben de initiatiefnemers zich laten inspireren door het vroegere landgoed in wat toen nog Beek heette. Vijf procent van de omzet, met een minimum van €500 per jaar, stelt de stichting ter beschikking aan Prinsenbeekse goede doelen.

   

  Boschdal is verkrijgbaar bij Bier & Borrels, De Parel Dranken, Jumbo Miegielsen Prinsenbeek en in diverse horecagelegenheden in Prinsenbeek, het zuiden van Nederland en in België en Duitsland.

   

  Voor het artikel van BN DeStem: klik hier.

  Zaterdag 29 augustus 2020
  PrinsenbeekbierBoschdalBrabant
  Vlnr. Hans Verhoef, Simon Machielen en Wim van den Kieboom in brouwerij De Vogelkooi (Archieffoto).
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.