Groenrijk 728 moederdag
 1. Nogmaals biologisch baggeren Zilverhof

  De gemeente gaat vandaag voor de tweede keer baggeren in de vroegere visvijver aan het Zilverhof in Prinsenbeek. Hiermee wil de gemeente op duurzame, biologische wijze de stankoverlast aanpakken.
  Nogmaals biologisch baggeren Zilverhof
  (Archieffoto: Rien Huijbregts)

  De vijver aan het Zilverhof veroorzaakt in de zomer stankoverlast door een slechte waterkwaliteit. In het najaar van 2020 is de gemeente daarom gestart met de biologische en duurzame aanpak door middel van baggeren in deze vijver, om zo de waterkwaliteit te verbeteren. Dit gebeurt door het aanbrengen van speciale micro-organismen die voeding halen uit de modderige grond op bodem.

   

  Om deze sliblaag in de vijver verder te verminderen brengt een gespecialiseerd bedrijf vandaag voor de tweede keer de speciale, niet ziekmakende micro-organismen aan. Deze micro-organismen voeden zich met het slib, waardoor de stank verdwijnt. Het biologisch baggeren is veilig en het heeft geen schadelijke bijwerkingen, volgens de gemeente, die aangeeft dat ook de ecologie in de vijver zo een zet in de juiste richting krijgt. En er is op deze wijze geen zwaar materiaal nodig om de sliblaag eruit te halen.

   

  Voldoende goede bacteriën

  Na de tweede behandeling heeft de vijver voor de komende jaren voldoende goede bacteriën om de stankoverlast te verminderen. Het aanbrengen gebeurt vanuit een bootje op het water, waarbij de micro-organismen met de hand over het water worden verspreid. In totaal duurt de behandeling enkele uren. Verder wordt vandaag ook een nieuwe meting uitgevoerd om de afname van de sliblaag te bepalen. 

   

  Het is ook de bedoeling om te kijken naar andere maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren, bijvoorbeeld met drijvende plantenbakken. Dit gebeurt in overleg met de bewoners, meldde de gemeente eerder.

  Vrijdag 16 april 2021
  PrinsenbeekvijverZilverhofgemeente
  Nogmaals biologisch baggeren Zilverhof
  (Archieffoto: Rien Huijbregts)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.