Groenrijk kerst 728
 1. Nog 450.000 euro voor groen langs A16/HSL bij Prinsenbeek

  Er komt nog zo’n 450.000 euro beschikbaar voor groenvoorzieningen in Prinsenbeek die bijdragen aan het terugdringen van overlast van geluid en zicht van de bundel A16/HSL. Dit meldt het Dorpsplatform Prinsenbeek.
  Nog 450.000 euro voor groen langs A16/HSL bij Prinsenbeek
  (Archieffoto)

  De gemeente Breda heeft na een HSL/A16-geluidsonderzoek jaren terug onlangs van de rijksoverheid een bedrag van 2,5 miljoen euro ontvangen. Uit een geluidstudie in 2013 en 2014 bleek dat bij in totaal 61 woningen op het traject ter hoogte van de gemeente Breda de geluidsnorm marginaal werd overschreden.  Zij krijgen samen een half miljoen euro voor geluidswerende maatregelen op de gevel. Dit is een bedrag van zo’n 8.000 euro per woning, voor werk en materialen om zicht- en geluidsoverlast te verminderen. Hiervoor krijgen ze ongeveer twee jaar de tijd.

   

  25 woningen in Prinsenbeek

  In Prinsenbeek gaat het om 25 woningen, allemaal in het noordelijk buitengebied vanaf de Weimersedreef, waar de schermen lager zijn of ontbreken. Zij zijn hierover per brief geïnformeerd.

   

  Voor de betrokken wijken en dorpen langs de bundel HSL/A16 is in totaal nog 1,8 miljoen beschikbaar. Wijk- en dorpsraden van de Haagse Beemden, Princenhage, Effen en Prinsenbeek kunnen afzonderlijk projecten indienen voor zo’n 450.000 euro voor hun gebied. Het gaat om groenvoorziening die zicht op en geluid van de bundel A16/HSL moeten verminderen. Maatregelen aan de bundel zelf, inclusief de geluidsschermen, zijn uitgesloten omdat die onder beheer van ProRail/Rijkswaterstaat vallen.

   

  Iedereen kan meepraten, ideeën aanleveren

  De gemeente heeft aan het Dorpsplatform Prinsenbeek gevraagd ideeën aan te dragen. Die kunnen tot eind februari bij de gemeente worden ingediend. Bewoners van Prinsenbeek kunnen tot 10 februari hun suggesties aanleveren bij het dorpsplatform via contact@dorpsplatform-prinsenbeek.nl. Ook mensen die willen meepraten en meedenken over de besteding van dit geld kunnen zich via hetzelfde e-mailadres aanmelden.

  Donderdag 13 januari 2022
  PrinsenbeekBundel HSL/A16geluidsoverlastbreda 97
  Nog 450.000 euro voor groen langs A16/HSL bij Prinsenbeek
  (Archieffoto)
  0
  https://www.prinsenbeeknieuws.nl/nieuws/start-korte-wethoudersperiode/
  Reacties