1. NK-turnzilver voor Julia Stoffelen

  (Foto's: Noortje van Hulst)
  Julia Stoffelen, turnster in de 3e divisie van gymnastiekvereniging De Samensprong Prinsenbeek, heeft afgelopen zondag twee zilveren medailles gewonnen op het Nederlands Kampioenschap turnen in Vianen. Ze werd tweede op de toestellen brug en sprong.

  Door Noortje van Hulst

  Julia heeft een ijzersterk turnseizoen gedraaid, waardoor zij zich heeft weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap turnen op sprong en brug. Aan het begin van het seizoen wist zij overtuigend de regionale finale te behalen door twee keer eerste te worden in de kwalificatiewedstrijden. Tijdens de regiofinale plaatste ze zich als tweede voor de halve finale van het NK.

   

  Daarnaast wist ze ook nog eens alle toestelfinales binnen te slepen! Op brug werd zij tijdens deze regionale toestelfinales knap tweede op balk en brug en derde op vloer. Tijdens de halve finale maakte Julia iets te veel fouten op balk en vloer, waardoor zij net de allround NK-finale misliep. Ze werd dertiende, waarmee ze eerste reserve werd voor het allround NK. Op sprong en brug had zij het echter zo goed gedaan, dat zij zich hier wel plaatste voor de toestelfinales.

   

  Sprong

  Afgelopen zondag was het zover. De beste negen turnsters per toestel uit heel Nederland mochten in Vianen de finale turnen. Julia begon op het toestel sprong.  Hier sprong zij twee hele mooie 1/2 in 1/1-uit-sprongen over de pegasus. Door haar perfecte uitvoering mocht Julia welverdiend het podium op om een zilveren medaille op te halen.

   

  Brug

  Na de verrassing van de eerste NK-medaille mocht Julia aantreden bij de toestelfinale brug. Ook hier zette ze een prachtige oefening neer. Maar na het zien van de concurrentie bleek al wel dat dit echt de top van Nederland was, wat een hoog niveau! De verrassing was dan ook groot toen bleek dat Julia ook op brug tweede van heel Nederland was geworden en haar tweede zilveren medaille mocht gaan ophalen!

   

  Dat Julia twee NK-medailles heeft weten te bemachtigen is een prestatie van formaat, die binnen de groep dan ook zeker nog gevierd zal gaan worden!

  Vrijdag 24 mei 2019
  PrinsenbeekDe SamensprongturnenNK
  (Foto's: Noortje van Hulst)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.