Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Nieuwe opzet Burgstwandeling

  Nieuwe opzet Burgstwandeling
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)
  Midden in het oude Beekse gebied de Haagse Beemden ligt de landgoederenzone, met centraal daarin het landgoed Burgst. Al jaren wordt er elk seizoen een Burgstwandeling georganiseerd. Dit jaar wordt hiermee een nieuwe start gemaakt en krijgt stadsboerderij De Kleine Hoeve meer aandacht.

   

  Door Ad van Melis

  Landgoed Burgst is particulier terrein en niet toegankelijk, dus de wandeling biedt een unieke kans om hiermee kennis te maken. Dit jaar krijgt naast het landgoed Burgst, stadsboerderij De Kleine Hoeve meer aandacht. Heemkundekring Op de Beek en Eco-Idee zullen alle facetten van het totale eeuwenoude landgoed belichten. Zo komt de rijke geschiedenis van dit gebied aan de orde, evenals de bijzondere flora en fauna van het landgoed Burgst en de rest van de landgoederenzone.

   

  De Burgstwandeling start voortaan ook vanaf De Kleine Hoeve. Na een kopje koffie of thee volgt een presentatie over landgoed Burgst, waarna twee gidsen de deelnemers meenemen door dit gebied. Onderweg is er veel uitleg, zowel over de historie als over de natuur. Vervolgens keert men terug op De Kleine Hoeve voor een toelichting op de geschiedenis van De Kleine Hoeve en de rol die de hoeve nu vervult. Daarna wordt er verder gewandeld. De ochtend wordt afgesloten met een biologische lunch op De Kleine Hoeve. De lunch is gebaseerd op producten van De Kleine Hoeve en Vleesveehouderij v.d. Haar-Snijders, eigenaar van de prachtige Galloways die in de landgoederenzone rondlopen.

   

  De Burgstwandeling is in totaal ongeveer 3 kilometer lang en duurt van 9.00 tot ongeveer 13.00 uur. De wandeling is helaas niet toegankelijk voor mensen die moeilijk ter been zijn of afhankelijk van een rolstoel. Honden mogen niet mee op deze Burgstwandelingen. De kosten zijn € 9 inclusief lunch.

   

  U dient zich vooraf op te geven. De Burgstwandelingen voor 2018 staan gepland voor 18 februari, 22 april, 24 juni en 28 oktober. De groepen worden bewust klein gehouden, deelname is in volgorde van aanmelding. Meer informatie en aanmelding voor deze Burgstwandelingen op www.burgstwandeling.nl

  Maandag 22 januari 2018
  Prinsenbeeklandgoed BurgstwandelingHeemkundekring Op de Beek
  Nieuwe opzet Burgstwandeling
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.