1. Nieuwe notaris in Prinsenbeek

  Kandidaat-notaris Anne-Marie Snel (51) is sinds 1 mei partner bij Prinsenhof Notarissen in Prinsenbeek. De Rotterdamse is hier begonnen na het vertrek van kandidaat-notaris Eric de Bie, die nu gedeputeerde is bij de Provincie Noord-Brabant. Ze werkt in het pand aan de Markt 9 samen met notaris Alain Rouppe van der Voort en een team van negen medewerkers.
  Nieuwe notaris in Prinsenbeek

  Mr. Anne-Marie Snel was negentien jaar kandidaat-notaris bij het grote kantoor Kooijman Autar Notarissen in Rotterdam, waar ze goed thuis was in de vastgoedwereld. ,,Het mooie is dat hierin eigenlijk alle rechtsgebieden samenkomen.’’ In combinatie met het klantencontact is het dat juist wat haar zo aanspreekt. ,,Die contacten aangaan, is wat ik de laatste jaren zo heb gemist. De interactie met de omgeving.’’

   

  Haar specialisaties leverden haar eerder de bijnamen splitsings- en veilingkoningin op, staat vermeld op LinkedIn. ‘Alles wat met vastgoed te maken heeft, heeft mijn interesse. Iedere keer weer zie ik het als een uitdaging om mijn relaties wegwijs te maken in de ingewikkelde regelgeving op dit gebied en daarbij ook uitleg te geven over hoe het in de praktijk werkt.’ Ook met executieveilingen heeft ze dus veel ervaring, iets wat haar mogelijk volgend jaar van pas komt. ,,Ik verwacht een hausse aan executieveilingen.’’

   

  Ondernemer

  Na korte uitstapjes naar kantoren in Scheveningen en het Westland als toegevoegd notaris - ze werkte er in loondienst - was ze op zoek naar een kantoor om partner te worden, en hoopt ze dit jaar nog tot notaris te kunnen worden benoemd. Na jarenlang werken met ondernemers als cliënten wilde ze zelf ook als zodanig aan de slag. ,,Niet meer in de ondergeschikte positie, maar op eigen wijze. Het bloed kruipt…’’ Toen ze via een recruiter in maart werd benaderd voor het kantoor in Prinsenbeek, is het allemaal heel snel gegaan.

   

  De eerste weken bevalt het haar meteen al prima, vertelt ze. ,,De omgeving met het marktplein voelt goed, net als het kantoor. De eerste dag viel het me op dat hier de voordeur gewoon open staat bij mooi weer en dat de mensen elkaar groeten. De mentaliteit lijkt minder hard dan in de Randstad.’’ Ook hond Guusje lijkt zich al helemaal thuis te voelen in haar mandje achter het bureau.

   

  ,,Ik wil ook meer ondernemers uit regio naar het kantoor halen, en een brug slaan met cliënten uit de Randstad.'' Het midden- en kleinbedrijf spreekt haar bijzonder aan. En dan vooral de mens achter de ondernemer en alle uiteenlopende aspecten waarbij een notaris kan adviseren, ook als het gaat om zaken als een testament en huwelijkse voorwaarden, het hele pakket.

   

  Helpen

  Haar stijl is informeel, laagdrempelig en bereikbaar, zegt ze. Dat blijkt ook wel uit de reactie op het verzoek om op Prinsenbeeknieuws.nl aandacht te besteden aan de nieuwe notaris in het dorp. ‘Dat kan nu meteen wel’, was het antwoord. ‘Streng doch rechtvaardig’ noemt ze haar manier van werken. ,,Ik leg de zaken op een eenvoudige manier uit en als cliënten het niet begrijpen vind ik het belangrijk dat ze het nog een keer vragen. Ik wil de mensen helpen.’’

   

  Prinsenhof Notarissen in Prinsenbeek was tot 2014 Roelen Notarissen. Na één jaar samenwerkingsverband met Van Gogh Notarissen en Adviseurs in Zundert en Rucphen ging het kantoor met notaris Alain Rouppe van der Voort en kandidaat-notaris Eric de Bie in 2015 weer zelfstandig verder onder de naam Prinsenhof.

  Maandag 18 mei 2020
  PrinsenbeeknotarisPrinsenhof Notarissen
  Nieuwe notaris in Prinsenbeek
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.