Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Nieuwe mogelijkheden voor starters

  Nieuwe mogelijkheden voor starters
  Jongeren van HBB 2.0 bij de start van hun bouwproject in 2015. (Foto: Judith Adriaansen)
  Na een wat stillere periode lijkt er nu wat meer beweging te komen in de plannen voor starterswoningen in Prinsenbeek. Volgens CPO-kartrekker Jasper Korving heeft de gemeente kenbaar gemaakt te willen meewerken aan initiatieven voor nieuwe, betaalbare woningen in het dorp als er genoeg gegadigden zijn.

   

  Daarom is het zaak om de behoefte weer eens goed in kaart te brengen, stelt hij. Op dit moment staan er 75 mensen ingeschreven bij Huisje Boompje Beestje (HBB) 1.0, de vereniging die zich inspant voor starters in het dorp. Dit zijn mensen die op de korte of langere termijn zouden willen meedoen aan een startersproject in het dorp. Korving weet uit ervaring dat er meestal nogal wat mensen afvallen als een project concreet wordt, bijvoorbeeld omdat ze al iets anders hebben gevonden of nog niet zo ver zijn. Hij roept daarom iedereen die ook belangstelling heeft, om zich in ieder geval op deze lijst te laten zetten. Dat kan door een mailtje te sturen naar: hbbprinsenbeek@gmail.com.

   

  Komende maandagavond is er in Zaal Marktzicht een voortgangsbespreking van HBB 1.0. Belangstellenden die zich hebben aangemeld voor de lijst, zijn hier welkom.

   

  Eerder bouwden jongeren hun eerste woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap - zonder projectontwikkelaar - op het voormalige Saval-terrein. Dat waren 31 starters van Huisje Boompje Beestje 2.0 en zeven starters van HBB 3.0. Het eerste cpo-startersproject in Prinsenbeek werd in 2012 opgeleverd; dat betrof 32 woningen in de Neel West, gebouwd door het collectief 'Bouwen voor de Toekomst Prinsenbeek' (BvTP).

  Vrijdag 06 juli 2018
  PrinsenbeekHuisje Boompje BeestjestarterswoningenBreda
  Nieuwe mogelijkheden voor starters
  Jongeren van HBB 2.0 bij de start van hun bouwproject in 2015. (Foto: Judith Adriaansen)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.