Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. 'Niet uitgegeven subsidiegeld voor fontein Markt'

  Breda’97 wil de ongeveer één miljoen euro aan overgebleven subsidiegeld voor verenigingen en wijkimpulsen in 2017 besteden aan initiatieven in de dorpen. Daarmee zou volgens de partij onder meer de fonteinenvloer op de Prinsenbeekse Markt kunnen worden betaald.

   

  Breda’97 heeft de andere politieke partijen uitgenodigd mee te doen met het indienen van een motie om dit te bewerkstelligen en hoopt op brede steun. Het CDA doet al mee, volgens Breda'97.

   

  Het afgelopen jaar was er bijna 1,5 miljoen euro beschikbaar voor de wijkplatforms, voor het subsidiëren van verenigingen in dorpen en wijken en wijkimpulsen, meldt Breda’97 op de eigen website. Hiervan zou meer dan 1 miljoen niet zijn uitgegeven. Ondertussen liggen er volgens de partij in Bavel en Ulvenhout wensen om carnavalsloodsen te bouwen en moeten in Prinsenbeek de inwoners via crowdfunding 70.000 euro bij elkaar brengen om een fontein op de Markt te krijgen. ‘Nu het geld beschikbaar is, vinden wij dat het overgebleven subsidiegeld goed besteed kan worden.’

   

  Streven is om de overgebleven subsidies uit de wijkplatforms en wijkimpulsen 2017 niet (volledig) terug te laten vloeien in de algemene middelen en in de resultaatbestemming 2017 een bedrag op te nemen van:

  • €70.000 voor de fonteinenvloer op de Markt in Prinsenbeek;
  • €200.000 voor de bouw van verenigingsloods in Ulvenhout;
  • €350.000 voor de ombouw van een leegstaande champignonkwekerij tot verenigingsgebouw in Bavel.
  Woensdag 14 maart 2018
  PrinsenbeekBreda'97subsidies
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.