Groenrijk korting 728
 1. Nextdoor blijft brieven sturen

  Bij Nextdoor willen ze graag dat veel Bekenaren gebruik gaan maken van de buurtapp, zo blijkt. Afgelopen jaren viel er al op menig adres in Prinsenbeek een uitnodiging op de deurmat. Begin december gebeurde dat bij bewoners van de Beeksestraat. Sindsdien kwamen er meldingen uit andere straten en nu weer van een bewoner in de Heikantsestraat. Ze vertrouwen het niet.
  Nextdoor blijft brieven sturen

  Want de ondertekening met alleen een voornaam van een mogelijke buurman roept toch vragen op.

   

  Maar volgens Nextdoor zijn de brieven legitiem en volledig te vertrouwen en worden ze alleen verstuurd namens een Nextdoor-lid als die daar zelf toestemming voor heeft verleend.

   

  Nextdoor kwam in 2019 in opspraak door vermeend misbruik van persoonsgegevens. Zo zouden brieven verstuurd zijn zonder dat degene wiens naam eronder stond daarvan wist. TV-programma Radar sprak destijds van misleiding en toonde bovendien aan dat het wel heel gemakkelijk was om onder een valse naam in andere buurten te infiltreren. De politie waarschuwde alert te zijn bij dit soort apps en altijd goed de gebruiksvoorwaarden te lezen en erop te letten welke persoonlijke gegevens je afstaat voor gebruik. De Consumentenbond wees erop dat het gebruik van de Nextdoor-app gratis is, maar dat als iets gratis is,  je vaak met je gegevens betaalt.

   

  De brieven zijn volgens woordvoerder Michel Visser van Nextdoor Nederland legitiem en volledig te vertrouwen. ‘Nextdoor kan enkel en alleen een uitnodiging namens een lid versturen als diegene daar zelf opdracht toe heeft gegeven.’ En: ‘Wat gegevensbescherming betreft is Nextdoor toegewijd aan het beschermen van de privacy van haar leden en de veiligheid van hun informatie’. Verder: ‘Bovendien worden leden geïnformeerd over alle gegevensgebruik via ons privacybeleid en de ledenovereenkomst. Nextdoor deelt geen informatie van leden die kan worden gebruikt om een individu direct te identificeren.’

  Vrijdag 07 januari 2022
  PrinsenbeekNextdoorbrievenbuurtapp
  Nextdoor blijft brieven sturen
  0
  Reacties