Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Natuur in  Boekendonck

  De maand waarin de lente begint, is ook de maand van de Boekenweek. Dit jaar is die van 10 tot en met 18 maart en is het thema 'Natuur'. Ook vrijwilligersbibliotheek Boekendonck in Prinsenbeek besteedt er aandacht aan, met een lezing over bijen.

   

  Door Boekendonck

  Boekendonck organiseert, in samenwerking met de Salonbibliotheek, op dinsdag 27 maart een lezing over bijen, met als titel ‘Bijen in de stad’. Spreker is de Bredase imker en leraar bijeenteelt Aat Rietveld. U hoort van hem alles over de belangrijke rol van bijen voor onze voedselproductie, het verschil tussen bijen, hommels en wespen (we noemen ze soms allemaal bijen, maar dat is echt niet juist!) en hoe u van uw balkon een klein bijenparadijs kunt maken. En: er is na afloop een lekker potje honing te koop! Komt allen.

   

  De lezing ‘Bijen in de stad’ vindt plaats op dinsdag 27 maart in het grand café van zorgcentrum Hagedonk (aanvang 14.00 uur), Schoolstraat 2a in Prinsenbeek. Gratis entree, maar meld u even aan bij Boekendonck, mondeling of per mail, dan weten we hoeveel stoelen we moeten klaarzetten.

   

  Boekenweekgeschenk

  In het kader van de Boekenweek is er het thema-essay, ‘Natuurlijk’ van Jan Terlouw (€ 3,50 in de boekhandel) en een Boekenweekgeschenk, ‘Gezien de feiten’ van Griet op de Beeck. Dit is gratis bij aankoop van €12,50 aan boeken in de boekhandel. Op zondag 18 maart kun je gratis door Nederland reizen met de trein, op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Zowel de papieren versie als het e-book zijn geldig als treinkaartje. Deze dag geldt dit boek dus als NS Dagkaart!

   

  Openingstijden Boekendonck: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur. Op zaterdag is Boekendonck open tussen 10.00 en 13.00 uur.

  Maandag 12 maart 2018
  PrinsenbeekbibliotheekBoekendonckBoekenweekgeschenk
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.