1. Nachtje doorhalen voor BAK-zittingen

  Terwijl aan de overkant de schaatsbaan wordt opgeruimd, is het in Café Marktzicht zaterdagmorgen weer een drukte in de aanloop naar carnaval. Om tien uur gaat hier de deur open voor de verkoop van toegangskaarten voor de BAK-zittingen. En volgens goed gebruik hebben verschillende Bekenaren er weer de nacht doorgebracht, om zich te verzekeren van kaartjes voor de populaire ‘lange-tafelavonden’.

  Anders dan het afgelopen decennium is het niet Kees Oomen, die als één van de eersten naar binnen loopt. Die heeft na vele jaren het stokje van deze traditie doorgegeven aan zoon Michael, die met Edwin Boeren twaalf uur voor de start verkoop al aanwezig was om kaartjes voor CV de Joppers te bemachtigen. Kees zelf zit aan de andere kant van de tafel om de kaarten te overhandigen.

   

  Prins Jannes was er vrijdagavond rond half elf ook al en zit bij aanvang van de uitgifte met een kopje thee bij te komen. Jeanny en Angelique van CV de Drie Portjes brachten er vanaf 02.00 uur ook de nacht door. Carla sloot zich vanochtend bij hen aan. ,,Daarmee hebben we honderd procent aanwezigheid bij het afhalen van de kaarten voor onze club’’, aldus de dames, die net als de andere wachtenden afgelopen nacht op de been bleven met Schrobbelèr en worstenbrood.

   

  Nog kaartjes beschikbaar

  De BAK heeft dit jaar meer kaarten beschikbaar dan voorheen;  zaalcapaciteit is uitgebreid van 325 naar 360 personen. Na de uitgifte vanochtend zijn er nog kaarten beschikbaar voor de première op vrijdag 18 januari, de ‘lange-tafelavond’ op vrijdag 25 januari en het matinee op zondag 27 januari. Die zijn op vertoon van een BAK-kaart gratis verkrijgbaar bij Van Uum Toys - Deco - Gifts in de Groenstraat, zolang de voorraad strekt. Ook BAK-kaarten zijn daar verkrijgbaar.

   

  Mocht u al een kaart hebben voor een bepaalde voorstelling en onverhoopt niet kunnen, dan is het verzoek van de BAK van Boemeldonck om om deze kaart terug te brengen naar Van Uum, zodat er weer iemand anders blij mee kan worden gemaakt. Voor verschillende voorstellingen bestaat een wachtlijst.

   

  Geen eigen etenswaar

  De BAK-zittingen zijn op 18, 19, 25, 26 en 27 (matinee) januari. De Beeckse Algemene Karnavalsstichting benadrukt dat het meebrengen van eigen etenswaar bij de BAK-zittingen niet is toegestaan.

  Zaterdag 05 januari 2019
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckBAK-zittingen
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.