Trined 728
 1. Naast bouwstress ook stormstress

  Behalve bouwstress nu ook stormstress in de nissenhutten van Boemeldonck. Na weekendstormen Ciara en Dennis zou op carnavalszondag storm Ellen over Nederland kunnen trekken, met wisselvallig weer en windstoten.
  Naast bouwstress ook stormstress
  De hoge carnavalswagens vangen veel wind. (Archieffoto)

  De Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) wil zo vroeg in de week nog niet speculeren over te nemen maatregelen. Duidelijk is wel dat áls de Grote Optocht van Boemeldonck zondag niet door kan gaan door gevaarlijke weersomstandigheden, dat er ook de dagen daarna geen optocht zal worden gereden. ,,Dat is tijdens is de clubvergadering gecommuniceerd met de bouwclubs’’, aldus voorzitter John Meeuwissen van de BAK.

   

  Er is een vergunning voor de zondag, legt hij uit. Niet voor de andere dagen. Bovendien zijn er dan ook niet voldoende vrijwilligers beschikbaar om alles in goede banen te leiden. En zijn er geen dranghekken. Halfvasten is volgens de BAK geen alternatief omdat verschillende opslagplekken weer nodig zijn voor de bedrijfsvoering van de eigenaren.

   

  Mocht besloten worden dat de optocht niet kan worden gereden, dan is er overigens wel een draaiboek met alternatieven. Zo lang echter nog niet duidelijk is of het weer daadwerkelijk roet in het eten gaat gooien, vindt de BAK het te vroeg om hierover te communiceren. De laatste keer dat de Grote Optocht in Boemeldonck vanwege het weer niet door kon gaan, is al lang geleden. In 1993 is die verreden op dinsdag.

   

  Deze hele week voorafgaand aan de optocht lijkt de wind overigens niet echt te gaan liggen. Ook tijdens de opbouwdagen is het volgens de voorspellingen wisselvallig met een stevige wind.

   

  Omroep Brabant besteedt ook aandacht aan de spanning bij de bouwers rondom het weer.  Bij CV de Dwarsliggers houden ze hun hart vast maar bouwen ze, net als bij de andere clubs, gestaag door aan hun indrukwekkende creaties. (klik hier).  

  Maandag 17 februari 2020
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckoptochtstorm
  Naast bouwstress ook stormstress
  De hoge carnavalswagens vangen veel wind. (Archieffoto)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.