1. Museum De Rijf zondag open

  Heemkundig Museum De Rijf opent op zondag 10 maart weer de deuren voor het publiek. Tussen 13.30 en 16.30 uur is iedereen welkom om te komen kijken naar de speciale foto-expositie ’36 Bekende Beekse mannen en vrouwen van weleer in beeld’, handwerkdemonstraties en de reguliere tentoonstelling. De Toegang is gratis.

  Door Ad van Melis

  De vorige keer dat het museum open was met deze fototentoonstelling was er erg veel belangstelling. In september 1997 verscheen bij de heemkundekring het door Kees Nagelkerke geschreven en samengestelde ‘Prinsenbeekse Toetenboek’, met 58 herkenbare dorpsgenoten. Herkenbaar vanwege hun verdiensten voor de Prinsenbeekse gemeenschap. We zijn nu ruim twintig jaar later en zesendertig van deze dorpsgenoten zijn helaas niet meer onder ons. Maar hun verdiensten zijn nog steeds te merken in ons dorp en wie zij waren mag daarom niet vergeten worden. Alle reden dus om deze dorpsgenoten door middel van foto’s nog eens in de spotlights te plaatsen. Mocht u deze unieke expositie gemist hebben, dan is er nu de laatste kans.

   

  Maar er is nog veel meer te zien, namelijk: demonstraties oude handwerken zoals weven, spinnen en kantklossen. De mooie maquette Prinsenbeek 1950, veel karakterpoppen en verder nog allerlei spulletjes van vroeger.

   

  Duo Wim en Greet

  In de gezellige kantine kun je genieten van een kop koffie/thee en jaren ‘60/70-muziek van het Duo Wim en Greet

   

  Leden van de heemkundekring kunnen dan ook hun gratis entreekaarten ophalen voor de grote toneel-/zang-/muziekvoorstelling op zondag 28 april om 14.00 uur in De Drie Linden, bij de presentatie van het tweede boek over Landgoed Boschdal.

  Woensdag 06 maart 2019
  Prinsenbeekheemkundekring Op de BeekMuseum De Rijf
  Reacties