Groenrijk 728 100920
 1. Museum De Rijf zondag in kerstsfeer

  Heemkundig museum De Rijf in Prinsenbeek is komende zondag helemaal in kerstsfeer. Iedereen is hier van harte welkom, bij het sfeervolle kerstmarktje, om het museum te bekijken, elkaar te ontmoeten en te genieten van live muziek.
  Museum De Rijf zondag in kerstsfeer
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)

  Door Heemkundekring Op de Beek

  Alleen al de korte wandeling of tocht naar het museum in de stal van de in het buitengebied gelegen boerderij is de moeite waard. In het museum kunt u dan genieten van alle spulletjes van vroeger en samen herinneringen ophalen aan de tijd van weleer. Speciale attractie is de prachtige maquette van de kom van ons dorp in de jaren ‘50 van de vorige eeuw (schaal 1 : 50).

   

  Expositie handwerk

  Met de naderende kerst in het vooruitzicht kunt u in het museum ook nog genieten van een gezellig kerstmarktje. Als u al eens in het museum bent geweest, heeft u ongetwijfeld bewonderend stil gestaan bij de nijvere handwerkdames. Zij weven, haken, borduren, spinnen, kantklossen en nog meer. Zij zijn dus veelzijdig en daarom exposeren zij nu te midden van kerstbomen en kerststallen een aantal op kerst georiënteerde werken van hun hand. Ook andere creatieve vrijwilligers leveren een bijdrage aan deze kerstexpositie.

   

  Even pauze nemen kan ook onder het genot van een lekkere kop koffie, erwtensoep of een glaasje glühwein, bij de sfeervolle muziek en zang van het duo Greet en Wim en de accordeonmuziek van Rob Pollé.

   

  U bent op zondag 15 december tussen 13.30 en 16.30 uur van harte welkom in museum De Rijf, aan de Brielsedreef 39A in Prinsenbeek. De toegang is gratis.

  Vrijdag 13 december 2019
  PrinsenbeekHeemkundekring Op de BeekMuseum De Rijfkerst
  Museum De Rijf zondag in kerstsfeer
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.