1. Museum De Rijf in wintersfeer

  Museum De Rijf in wintersfeer
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)
  In Museum De Rijf aan de Brielsedreef 39a in Prinsenbeek is het echt winter. Komende zondag is iedereen hier van harte welkom om nog een beetje na te genieten van de afgelopen kerstdagen en het begin van het nieuwe jaar, luidt de uitnodiging van Heemkundekring Op de Beek.

  Door Ad van Melis

  Al die spulletjes van vroeger roepen herinneringen op aan het feit dat de tijd snel gaat en dat dingen veranderen. Wilt u eens zien hoe Prinsenbeek er zestig jaar geleden uitzag, dan is dit mogelijk want de maquette van de kom van Prinsenbeek geeft dat prachtig weer (schaal 1 : 50). Heel speciaal zijn ook de mooie heiligenbeelden. Die hadden vroeger in veel woningen een belangrijk plaatsje.

   

  Ook krijgt de cultuur aandacht. Een flink aantal Prinsenbeekse kunstenaars exposeert hier hun op kerst en winter geïnspireerd werk. Er is divers werk te zien van Aagje van den Brand, Loes Dekkers, Lia de Graaf, Ingrid van Hove, Marij Koolhof, Adje Langen, Anton Overboom, Carlos Staelens, Jan Strube en Jan Tankink.

   

  Even pauze nemen kan ook onder het genot van een lekkere kop koffie, erwtensoep of een glaasje glühwein. Het museum is open van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

  Vrijdag 04 januari 2019
  PrinsenbeekHeemkundekring Op de BeekMuseum De Rijfwinter
  Museum De Rijf in wintersfeer
  (Foto: Heemkundekring Op de Beek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.