1. Mooie start buurten

  (Foto's; Ad van den Bliek)
  De eerste bijeenkomst van het seizoen is altijd wat rustiger, is de ervaring. Organisator Wout Timmers van Heemkundekring Op de Beek is daarom zeer tevreden over de opkomst woensdag tijdens het zomerse buurten bij Museum De Rijf in Prinsenbeek.

  In totaal tweeëntwintig Bekenaren kwamen hier samen op het erf, in de schaduw van de als museum ingerichte boerenschuur, om met elkaar van gedachten te wisselen over uiteenlopende onderwerpen. Ofwel eens lekker te buurten.

   

  Er werd gesproken over actuele zaken als de verkeersveiligheid, zoals op de nieuw ingerichte Mr. Bierensweg. Maar ook items uit verenigingsblad De Klepel van de heemkundekring kwamen aan de orde en het vroegere buurtvoetbal van Overveld.

   

  Picknicktafel Hooiberg

  Evenals het verdwijnen van de picknicktafel in De Hooiberg, waar ook altijd tijdens de buurtmiddagen gebruik van werd gemaakt. Aanwezigen lieten weten het jammer te vinden, omdat het altijd een mooi rustpunt tijdens een wandeling was. De heemkundekring zou gaan informeren naar de reden en of er mogelijk vervanging komt.

   

  Heemkundekring Op de Beek organiseert deze zomer voor het veertiende seizoen buurtmiddagen. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven. Dit kan nog op de donderdagen 18 juli en 1 en 15 augustus van 14.00 tot 16.00 uur. Op 1 augustus is het te doen bij de Nispenhoeve aan de Beeksestraat 76, de andere twee buurtmiddagen vinden plaats bij Museum De Rijf aan de Brielsedreef 39A.

  Vrijdag 05 juli 2019
  Prinsenbeekbuurtenheemkundekring Op de Beek
  (Foto's; Ad van den Bliek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.