1. Mooi dorpsfeest op Markt in aanbouw

  De Markt in Prinsenbeek mag dan nog in aanbouw zijn, tijdens de officieuze ingebruikname zondag bij het Biks Blaos Festijn Plus leek de nieuwe vorm al goed geschikt voor een mooi dorpsfeest. De blaaskapellen speelden er vrolijke noten op de verschillende podia.

  Winkeliers en verenigingen bemanden hun marktkramen op de jaarmarkt op het plein en in de omringende straten. En het publiek maakte een rondje óf gaf er nog één. Want ook de terrassen waren gezellig vol tijdens deze zonovergoten zondag in september. Met ook nog een kermis, die de hele middag veel publiek trok.

   

  De organisatie kijkt terug op een hele mooie editie, aldus voorzitter Luc Ruben van het blaasfestijn, die dit opmaakte uit de reacties van bezoekers en de drukte op de terrassen. ,,Veel lachende gezichten gezien en een gezellige drukte.’’

   

  Ook de slotact Heavy Hoempa mocht er wezen. Rond de prijsuitreiking zorgden de zeven blazers en drummer voor een spetterend optreden, waarbij ze vol overgave hun hardrock-passie toonden.

   

  Prijzen

  En hoewel het de bands vooral gaat om een leuke, muzikale dag, was er voor een aantal nog een extra beloning in de vorm van een mooie prijs. Overall winnaar van het Biks Blaos Festijn Plus 2019 werd Rodl uit Rijen, die zowel ‘muzikaal’ als op ‘sfeer’ het hoogste scoorde. Tweede werd Navenant uit Helmond en derde De Notenkrakers uit Zevenbergen. De derde plek muzikaal was overigens voor de Prinsenbeekse kapel Hè Hè, die zondag na twintig jaar de laatste noten blies.

   

  Werk in uitvoering

  Nootweer uit Prinsenbeek werd de winnaar op het thema van dit jaar ‘Werk in uitvoering’. Bij de jaarmarkt ging toneelvereniging de Kameleon er met die prijs vandoor. Voor de bands die meededen in de ‘leutklasse’ er ook nog een prijs, of twee eigenlijk. De loterij bepaalde dat BB de Bielopers en Chevalier elk een half vat bier wonnen, te verzilveren tijdens de editie van het BBF in 2020.

   

  Aannemingsbedrijf Van den Elshout & de Bont is, net als vorige week, ook deze week nog afwezig in het dorpscentrum. Vandaag en morgen is het nog kermis. Vanaf maandag 23 september gaat de aannemer weer aan het werk op de Markt.

  Maandag 16 september 2019
  PrinsenbeekMarktBiks Blaos Festijn Plusblaaskapellenjaarmarkt.
  Reacties