Groenrijk 728 augustus
 1. Mobilisatiemuseum in de spotlights

  Omroep Brabant is bezig met de voorbereidingen van een reeks over Brabantse hobbymusea. Dinsdagochtend kwamen filmers Bob Entrop en Bekenaar Menno van Wasbeek hiervoor naar Mobilisatiemuseum “Weest op uw hoede” van Pim Monné.
  Mobilisatiemuseum in de spotlights
  (Foto: Pim Monné)

  Het was het tweede adres voor de filmmakers, die ’s middags nog het Bierreclame Museum in Princenhage zouden bezoeken, vertelt Monné. In totaal komen er in de serie van Omroep Brabant veertien Brabantse hobbymusea voorbij, zoals één met (Volkswagen) Kevers en een varkensmuseum.

   

  Conservator Monné van het Prinsenbeekse Mobilisatiemuseum vindt het een mooi stukje promotie. Sinds 8 maart vorig jaar is het museum vanwege de coronamaatregelen niet meer open geweest voor publiek. Belangstellenden zijn nog wel welkom als privébezoek. Dan wel maximaal twee per keer en mét mondkapjes. De entree bedraagt dan 5 euro per persoon.

   

  Het Mobilisatiemuseum besteedt aandacht aan een vergeten periode uit de vaderlandse geschiedenis: de mobilisatie. Ook de meidagen van 1940 komen uitgebreid aan bod, zoals de ‘Vlucht van 12 mei’, het gevecht tussen Franse en Duitse toepen in Princenhage en het fatale bombardement van de Moerdijkbruggen.

  Dinsdag 12 januari 2021
  PrinsenbeekMobilisatiemuseumOmroep Brabant
  Mobilisatiemuseum in de spotlights
  (Foto: Pim Monné)
  0
  Reacties