Groenrijk 728 100920
 1. Missie mondkapjes maken

  Ad van den Bliek uit Prinsenbeek trekt zich het lot aan van de mensen die zonder mondkapje moeten werken, terwijl ze die bij hun activiteiten toch liever wel zouden gebruiken. Daarom is hij ruim een week geleden achter zijn naaimachine gekropen en heeft hij er al een berg geproduceerd.

  Hij geeft ze ook aan vrienden en bekenden, die er blij mee zijn voor werk in bijvoorbeeld de bezorging, verzorging of onderwijs. Het patroon komt van een speciale website en de stoffen zijn gedoneerd. ,,Maar ook oude dekbedovertrekken kun je er goed voor gebruiken.’’ Intussen heeft hij ook al voorgesneden stukken stof opgehaald bij een adres in Breda. Daar zorgen ze dan weer voor de verspreiding van de genaaide kapjes. ,,Ze wassen ze daar en voegen een filter toe.’’

   

  Deze mondkapjes bestaan uit twee lagen, zodat de gebruiker er een filter tussen kan stoppen. Ze zijn te wassen op 90 graden en hebben fleurige kleuren. ,,Vooral de biezen zijn nog best veel werk.’’ Maar zo lang er behoefte aan is, kruipt Ad nog wel enkele uren per dag achter zijn naaimachine. Om zo te helpen het virus een halt toe te roepen.

  Donderdag 26 maart 2020
  Prinsenbeekmondkapjescoronavirus
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.