1. Minder vogelsoorten golfbaan door droge zomer

  Minder vogelsoorten golfbaan door droge zomer
  Net als de rest van Noord-Europa heeft ook de natuur op en rond de baan van Golfvereniging Albatross in Prinsenbeek veel schade opgelopen door de uitzonderlijk droge zomer van 2018. Dit meldt de golfclub op de eigen website. Ook in de vogelstand zijn er grote problemen ontstaan.

  Dit blijkt uit de jaarlijkse vogeltelling. De waarneming van de soorten loopt ieder jaar terug. In 2017 waren dat nog 42 soorten, in 2018 38 soorten en dit jaar 31 soorten. Flora en fauna hebben zo ernstig geleden, dat wordt gevreesd dat bepaalde soorten voor langere of kortere tijd niet zullen kunnen worden waargenomen.

   

  Dat er door het plaatsen van kasten toch ook positieve zaken te melden zijn, blijkt uit het spreeuwenbestand dat is toegenomen op de golfbaan. Ook de zwartkop, kwikstaart en roodborst zijn in aantallen gegroeid, onder meer dankzij de takkenwallen en de verruiging van de uithoeken op de baan. Ook een heel positieve waarneming was de meikever, die het in Nederland niet gemakkelijk heeft, meldt de vereniging.

   

  Omdat aantallen en soorten vogels teruglopen vindt Albatross het van groot belang de baan zo natuurlijk mogelijk in te richten. En daar waar het kan, de natuur een beetje te helpen door een diversiteit aan broedgelegenheden te creëren en insect-vriendelijke struiken en bloemen te planten en te zaaien. https://www.albatrossgolf.nl/ 

  Donderdag 16 mei 2019
  Prinsenbeekgolfbaanalbatrossvogelsdroogte
  Minder vogelsoorten golfbaan door droge zomer
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.