1. Milieubewuste lopers in het zonnetje

  De Gemeente Breda kan de schoonmaakactie van de vriendinnengroep van basisschool De Griffioen woensdag tijdens Avondvierdaagse Prinsenbeek wel waarderen. Daarom werden Lynn, Marit, Fenna, Anouk, Nora, Nynke, Eva en Isabelle donderdag voor vertrek van de tweede wandeltocht op het podium bij De Drie Linden geroepen.

  Hier werden de meisjes in het zonnetje gezet vanwege het initiatief om tijdens het wandelevenement onderweg ook rotzooi op te ruimen. Bart Sprenkels van de gemeente sprak zijn waardering uit en overhandigde de kinderen enkele hulpmiddelen. Zodat ze met knijpers en vuilniszakhouders gemakkelijker hun werk zouden kunnen doen. En hij beloofde ze voor na de wandeling nog een ijsje.

   

  Sprenkels maakte ook duidelijk dat iedereen die zijn straat of buurt wat mooier en schoner wil maken, gebruik kan maken van deze materialen. De gemeente heeft hiervoor de zogenaamde ‘Wijkdeal’. Wanneer men dat met regelmaat belooft te doen, worden de spullen voor langere tijd in bruikleen gegeven. Belangstellenden kunnen contact opnemen via wijkdeals@breda.nl of bellen met tel. 14076.

   

  Vijftig vrijwilligers

  Ondanks dat er de eerste dag niet werd gewandeld, is de organisatie van de Prinsenbeekse vierdaagse tevreden over deze bijzondere editie. Met ongeveer vijftig vrijwilligers slagen ze erin om het ook vanuit de alternatieve startlocatie bij De Drie Linden allemaal soepel te laten verlopen. ,,Het scannen gaat ook goed’’, aldus bestuurslid Claudia van de Muijsenberg. ,,Iedereen is in een kwartier weg.’’

   

  Leuke groepen

  De organisatoren zijn ook enthousiast over de leuke groepen die meedoen en verwachten dat het nog lastig wordt om een winnaar te kiezen, als opvolger van de Scouting Thomas-More. Die leukste groep wordt vrijdag na het defilé bekendgemaakt en krijgt dan ook de wisselbeker overhandigd. Dan is er ook nog een prijs voor degene die het aantal medailles in de pot bij het startbureau heeft geraden.

   

  Defilé

  Het defilé begint vrijdagavond om 20.00 uur, na de laatste wandeling. Plaats van samenkomst is het speelveld bij het scoutinggebouw aan het Moleneind. Van hieruit gaat de stoet wandelaars gezamenlijk via de Heertgank naar De Drie Linden, waar vervolgens ook de prijsuitreiking plaatsvindt. De organisatie hoopt op veel publiek om de wandelaars binnen te halen.

  Donderdag 06 juni 2019
  PrinsenbeekVierdaagsewandelvierdaagsemilieubewustschoonmaakactieGemeente Breda
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.