Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. 'Mijn constatering 2022'

  Christ van Boxel uit Prinsenbeek maakt regelmatig een rondje door het dorp. Over wat hij dan zoal tegenkomt en wat hem opvalt schreef hij eerder in Modern Prinsenbeek. Vandaag een nieuwe bijdrage op Prinsenbeeknieuws.nl.
  (Foto: Facebook Dierenweide Park Overbos, Lia Janssen)
  (Foto: Facebook Dierenweide Park Overbos, Lia Janssen)

  Door Christ van Boxel

  Hoi beste mensen, het is weer een tijdje geleden dat ik wat van mij heb laten horen. Ja het begon toch weer een beetje te kriebelen, maar alles heeft namelijk zijn redenen. Toen Modern Prinsenbeek nog een wekelijks huis-aan-huisblad was, was het een stukje gemakkelijker om ook onze ouderen te bereiken, toch?

   

  Maar goed het digitale tijdperk heeft zich in een vrij kort tijdsbestek stormachtig ontwikkeld, zodat het voor velen van ons maar nauwelijks bij te benen is. Het al veelbesproken Covid -19 heeft hier zeker zijn negatieve rol in gespeeld. Dat is dan ook de reden dat ik de redactie van Prinsenbeeknieuws.nl heb benaderd. Ik heb vernomen dat ze blij zijn met actueel nieuws. Nou ja, ik ben misschien meer een verteller, maar heb geprobeerd er toch een actueel verhaal van te maken.

   

  Park Over-Bos

  Zo ik nog dagelijks mijn rondje loop door Park Over-Bos, zie ik op dit moment dat de natuur gewoon zijn gangetje gaat. Wanneer ik langs het hertenkampje loop en zie wat er weer voor jonge aanwas is gezorgd, dan geniet ik daar met volle teugen van. Ik zie daar jonge hertjes, kippen, eenden, ganzen en pauwen en wat al niet meer. Prachtig om dat jonge grut weer op te zien groeien tot volwassen dieren. Dat gaat altijd door, of het nu mooi of minder mooi weer is, de natuur stoort zich daar niet aan. Het is toch prachtig om je hier in te verdiepen, en hier komt ook mijn grote belangstelling vandaan.

   

  Genoeg gepraat; ik loop verder door vele straten van Prinsenbeek. Het begint mij steeds meer op te vallen hoe onze voortuinen eruit zien. Ik moet eerlijk erkennen, er zijn prachtige, goed verzorgde, aangelegde tuinen. Je merkt dan op dat deze mensen heel hun ziel en zaligheid, maar ook de liefde in hun tuin tot uiting brengen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar veel groen, zoals planten en bloemen, dat staat naar mijn idee korter bij de natuur. Maar ik waardeer ook heus wel andere vormen van het voortuintje.

   

  Verwaarloosde voortuinen

  Waar ik me aan erger, en jammer genoeg zie ik er steeds meer, zijn die totaal verwaarloosde en zeer slechte onderhouden tuintjes. Ja daar word ik echt niet vrolijk van. En ik vraag me weleens af waarom die mensen een huis met een voortuin kiezen. Te weten dat dat ook het nodige onderhoud vraagt, jammer. Ik denk weleens bij mijzelf: ‘Kom op mensen, met een beetje moeite en wat creativiteit kun je je eigen tuintje leuk verfraaien en zeker ook je eigen straatbeeld aantrekkelijker maken. Steek die handen uit de mouwen! Voor die mensen die zich aangesproken voelen: Het is toch zo'n mooi werk en je maakt er je huisje toch veel aantrekkelijker mee. Succes! Ik zou graag zien dat mijn suggestie navolging mag krijgen.

  Donderdag 23 juni 2022
  PrinsenbeekPark Over-Bosvoortuinen
  (Foto: Facebook Dierenweide Park Overbos, Lia Janssen)
  (Foto: Facebook Dierenweide Park Overbos, Lia Janssen)
  0
  [nexturl]
  Reacties