Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Met Fayke en Lizzy op de foto

  Voor de coronatijd waren ezeltjes Fayke en Lizzy graag geziene gasten in verzorgingshuizen, kinderdagverblijven en woongroepen voor mensen met een verstandelijke beperking. En ook bij aan huis zorgden de ‘snoezezels’ van zeven en vijf jaar voor blije gezichten. Maar de laatst maanden kan dit niet meer.
  • Ilona en Nathalie met Fayke en Lizzy. (Foto: Facebook, Snoezige Shots)
  • Tijdens een fotoshoot zondag op de Polderweg.

  Daarom bedacht eigenares Ilona Schalk uit Prinsenbeek samen met dorpsgenote en fotograaf Nathalie Pompe een nieuwe activiteit, namelijk ‘Snoezige Shots’. Iedereen die dit leuk vindt kan tegen een vergoeding met de dieren op de foto. Op een mooie locatie wordt dan een fotoshoot gehouden. ,,Dat kan ook met onze alpaca’s’’, aldus Ilona, die vertelt dat ze veel verschillende soorten dieren heeft thuis aan de Weimersedreef. Deze nieuwe activiteit kan volgens haar prima met inachtneming van de coronaregels.

   

  De dames zijn er pas net mee begonnen, maar het begint al te lopen. ,,We hebben al een paar leuke opdrachten gekregen.’’ Mooie bijkomstigheid is dat de dieren zo ook een beetje in training, ofwel onder de mensen, blijven.

   

  Plezier

  Ilona werkt zelf ook in een verpleeghuis en weet als geen ander hoeveel plezier bewoners kunnen beleven aan het aaien van dieren. Ze vindt haar werk met de ‘snoezezels’ dan ook een mooie combinatie met haar andere job. ,,Ik hou van m’n werk en van de dieren.’’ Hoewel ze verwacht dat het nog wel even duurt, kan ze bijna niet wachten om ook weer gezellig met Fayke en Lizzy naar de zorginstellingen te gaan. ,,De mensen snakken naar iets leuks.’’ Maar ook als dat weer mag, gaan de dames gewoon door met hun 'Snoezige Shots'. www.snoezigeshots.nl / www.snoezfl.nl 

  Dinsdag 19 mei 2020
  Prinsenbeekezelsfoto'sverpleeghuis
  • Ilona en Nathalie met Fayke en Lizzy. (Foto: Facebook, Snoezige Shots)
  • Tijdens een fotoshoot zondag op de Polderweg.
  0
  Reacties