Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Met een 'rammelbak' naar Praag

  (Foto's: Familie Boertjes)
  Erik Boertjes (47) en zijn zonen Matthijs (18) en Steven (17) uit Prinsenbeek deden afgelopen week mee met de Rammelbakken Reis naar Praag en beleefden zo een mooi avontuur. Vanmiddag kwamen ze met spannende verhalen terug in Breda, waar ze in Breepark werden verwelkomd.

   

  Afgelopen zondag vertrok het gezelschap, met Erik en zonen in een Ford Escort Station uit 1999. De auto waarin de deelnemers rijden mag maximaal 750 euro waard zijn en moet van voor het jaar 2000 zijn. Die van Erik Boertjes voldeed aan alle eisen. ,,Ik heb ‘m in februari gekocht bij een autobedrijf in Oosterhout. Er rammelde van alles aan, maar hij liep goed.’’

   

  De Rammelbakken Reis is volgens Erik te vergelijken met de zogenaamde CarbageRun, maar de Rammelbakken Reis is een kleiner evenement, met maximaal honderd deelnemende auto’s. De reis staat in het teken van plezier hebben met elkaar. Behulpzaamheid en vriendelijkheid zijn een voorwaarde om deze uitdaging op zo leuk mogelijke wijze te voltooien.

   

  ,,En het was een prachtige ervaring. De hele week rijden met een auto waarvan je niet zeker weet of die het wel volhoudt. Kamperen bij zowel meer dan twintig graden overdag als drie graden ’s nachts. En heel veel gezelligheid, leuke deelnemers in een enorm gevarieerd gezelschap.’’ De organisatie was goed volgens Erik. ,,Zodat het op de campings op rolletjes liep en er ludieke opdrachten konden worden uitgevoerd. Zoals het vervoeren van een knuffelbeer van twee meter in auto’s die toch al tot de nok toe val zaten met bagage.’’

   

  En dan was er natuurlijk nog het groot aantal bezienswaardigheden, zoals de prachtige wegen door bossen en bergen en het bezoek aan de stad Praag, de Volkswagenfabriek in Wolfsburg en het Lipnomeer in Zuid-Tsjechië.

  Zaterdag 14 april 2018
  PrinsenbeekRammelbakken ReisPraag
  (Foto's: Familie Boertjes)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.