Trined 728
 1. Met 600 wandelaars door Prinsenbeek

  De Snertwandeltocht van Wandelsportvereniging W.I.E.G.O. trok zaterdag 592 wandelaars naar het startpunt bij basisschool De Griffioen in Prinsenbeek. De organisatie vindt dat een heel mooi resultaat en kijkt terug op een prima wandeldag.

  Door Hans van der Bruggen

  Gezien de weersverwachtingen aan het begin van de week hadden wij onze twijfels of het aantal van 500 deelnemers wel gehaald zou worden. De deelname op de afstanden 20 en 25 kilometer viel wel wat tegen ten opzichte van vorig jaar. Maar op de afstand 15 kilometer waren veel meer wandelaars. Mogelijk dat velen terug wilden zijn voordat de storm boven Prinsenbeek zou losbarsten. Ook de wandeltocht in Made, met de afstanden 15 en 25 km, zou een rol kunnen hebben gespeeld.

   

  Drie supermarkten leeggekocht

  Wel is het zo dat we flink wat (erwten)soep hebben moeten bijkopen. En dat wij daarbij alle drie de supermarkten in Prinsenbeek hebben leeggekocht wat betreft de erwtensoep.

   

  De deelnemers kwamen niet alleen uit Prinsenbeek, Breda en naaste omgeving, maar ook van verder weg uit Nederland en zelfs uit België. Ook was er een aantal wandelsportverenigingen present. Zo waren er W.I.K. en D.D.V., beide uit Dordrecht, S.D.S. uit Rotterdam en Oostendam uit Ridderkerk.

   

  De wandelaars kwamen na afloop allemaal zeer tevreden terug. Dat kwam niet alleen door de duidelijke parcoursbeschrijving en de wijze waarop de route was gemarkeerd, maar ook omdat het een mooie tocht was. Afhankelijk van de afstand ging die door de Hooiberg, met het Heidreefke, en daarna via het Liesbos naar rustplaats in ’t Veehandelshuis. Daarna liepen de deelnemers verder langs de rand van de Haagse Beemden, naar het spoorwegstation en over onder meer de Weimersedreef en de Mastlandreef. Daar bleken velen nog nooit geweest te zijn. Ook Park Over-Bos kon op veel waardering rekenen.

   

  Net als de erwten- en tomatensoep na afloop. Met name de medewerkers van de eigen 'catering' hadden het op sommige momenten heel erg druk.

   

  Wij zijn blij dat wij ieder jaar weer gebruik mogen en kunnen maken van de aula van De Griffioen, en hopen daar volgen jaar in februari ook weer terecht te kunnen.

  Maandag 17 februari 2020
  PrinsenbeekwandeltochtWIEGO
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.