1. 'Men is u niet vergeten'

  Omdat de coronamaatregelen voortduren, heeft de Zonnebloem Prinsenbeek na de paasmandjes nog een actie gehouden. Wederom voor dorpsgenoten die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Dit keer vanwege 75 jaar bevrijding. Vrijdag en zaterdag brachten vrijwilligers van het Corona Hulpteam Prinsenbeek ze rond.
  (Foto's: Zonnebloem Prinsenbeek)

  ‘De Zonnebloem en sponsoren hopen dat deze bijzondere blijk van aandacht voor u een lichtpuntje mag zijn. Men is u niet vergeten’, stond op de bijgevoegde brief.

   

  365 mandjes

  Niet minder dan 365 mandjes en planten hebben ze bezorgd bij de aangemelde personen. Bij de ontvangers waren ook verschillende echtparen, waarmee het aantal uitgedeelde muffins op 420 kwam. Ook voor de vrijwilligers die zich voor de actie hadden ingezet, was er een cadeautje. Zij kregen van de Gebroeders Houtepen allemaal een plant, als dank voor hun inzet. De Gemeente Breda stelde gratis de grote zaal van De Drie Linden beschikbaar, om de spullen te verdelen over de bezorgers.

   

  Volgens Anton Hoeven van de Zonnebloem kwamen er vrijdagavond al meteen veel positieve reacties binnen. ,,Zo vroeg een bewoner met een verstandelijke beperking van een zorginstelling waarom hij zoiets lekkers en zelfs een plantje kreeg. Zijn begeleider antwoordde: ‘Omdat jouw papa en mama al twee maanden niet op bezoek mogen komen en dat vinden de andere mensen hier in Prinsenbeek ook niet leuk voor jou.’ 

   

  Bevrijding 

  Volgens Hoeven is gekozen voor thee, chocolade en biscuits, met in gedachten de voedingsmiddelen die werden gedropt door de Engelsen en Amerikanen tussen 29 april en 8 mei 1945. Met daarnaast artikelen om 75 jaar bevrijding in de thuissituatie te vieren, ondanks de huidige situatie. Naast het mandje met lekkers was er voor iedereen een mooie plant, die rijk kan bloeien.’’

   

  De actie kon plaatsvinden dankzij een anonieme donatie en sponsoren: Thebe Ledenvereniging, Lidl, Gebroeders Houtepen, Rotary Prinsenbeek, Sligro Breda en Bakkerij Mark Elias. Voor de verspreiding werkte de Zonnebloem samen met het Corona Hulpteam Prinsenbeek. Deze vrijwilligers zorgden voor het inpakken en de verspreiding. Ook de thuiszorginstellingen en beide kerken in Prinsenbeek waren bij de actie betrokken.

   

  Zonnebloem

  De Zonnebloem probeert mensen met een fysieke beperking of mensen die dreigen te vereenzamen door regelmatige bezoeken en diverse activiteiten te laten zien dat zij niet door de medemens worden vergeten.

  Zaterdag 09 mei 2020
  PrinsenbeekZonnebloembevrijdingattentieCorona Hulpteam Prinsenbeek
  (Foto's: Zonnebloem Prinsenbeek)
  Reacties