Trined 728
 1. Maïsdoolhof zaterdag open

  Het maisdoolhof in Prinsenbeek gaat zaterdag 13 juli open. Thema dit jaar is: ‘Leonardo da Vinci’. Dit naar aanleiding van de 500ste sterfdag van de beroemde architect, uitvinder, natuurkundige, beeldhouwer, schilder en meer, vertelt Piet Mathijssen van het Hof van Overveld.
  Maïsdoolhof zaterdag open
  (Foto: Hof van Overveld)

  Het is de eenentwintigste editie van het maisdoolhof van Piet en Corrie Mathijssen. En elk jaar verbinden ze een thema aan de speurtocht door de mais. ,,Het valt niet altijd mee om een goed thema te kiezen’’, aldus Piet, die blij is met ‘Da Vinci’. ,,Hier kunnen we immers meerdere kanten mee op.’’ Volgens goed gebruik hebben ze in de ontvangstruimte ook allerlei te bezichtigen materialen rondom het thema.

   

  Jaarlijks komen er circa 1.500 mensen op de puzzeltocht af. Bij het eerste doolhof in 1999 was er nog niet echt een thema, maar in de jaren daarna werden actuele items gevonden zoals Olympische spelen Athene in 2004, 400 jaar Michiel de Ruyter in 2007, 100 jaar Annie M.G. Schmidt in 2011, 100 jaar Roald Dahl in 2016 en Europees Cultureel Ergoed jaar 2018.

   

  De mais is inmiddels 2,5 meter hoog. Door de lengte krijg je volgens Piet het gevoel dat je door een oerwoud heen moet. Hiermee is de uitdaging om de veertien letters van de oplossing te vinden des te groter. Zeker omdat de zoektocht minstens vijf kilometer beslaat, minimaal anderhalf uur zoeken. Verdwalen is overigens onmogelijk, omdat bezoekers een noodenvelop meekrijgen.

   

  Piet en Corrie hopen dat er ook dit jaar weer veel kinderen en volwassenen plezier gaan beleven aan hun traditionele maïsdoolhof op het Hof van Overveld aan de Overveldsestraat 10 in Prinsenbeek. De  opening is op 13 juli en daarna is het elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. De entree bedraag 6 euro per persoon. Kinderen tot drie jaar zijn gratis. Het Hof van Overveld heeft naast het maïsdoolhof nog verschillende andere recreatieve activiteiten: http://www.hofvanoverveld.nl/.

  Vrijdag 12 juli 2019
  PrinsenbeekHof van OverveldmaisdoolhofLeonardo da Vinci
  Maïsdoolhof zaterdag open
  (Foto: Hof van Overveld)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.