Trined 728
 1. Marktzicht magneet voor jonge carnavals-vierders uit de regio

  Een stormachtige zondagmiddag op de Markt in Prinsenbeek. Maar door het weer laten de jongeren uit het dorp en wijde omgeving zich niet tegenhouden. Want ze willen allemaal tijdens de carnavalsdagen naar Café-Zaal Marktzicht en daar hebben ze best wat voor over.

  Rond twaalf uur vanmiddag meldden zich al de eerste zestien- en zeventienjarigen op de stoep van de horecagelegenheid. Hier worden vandaag de rode en groene polsbandjes uitgereikt aan de jeugd, waarmee ze tijdens de carnavalsdagen toegang hebben tot de Boemeldonckse cafés. Rode bandjes voor de 16- en 17-jarigen, die nog geen alcohol mogen drinken. Groene bandjes voor 18-plus.

   

  Kort na twee uur staat de rij wachtenden in een lange sliert over het hele marktplein, tot halverwege de parkeerplaats. De stemming is best; de jeugd heeft zin in carnaval en met z'n allen wachten lijkt geen straf. Tegen drie uur gaat de deur van Marktzicht open en roept kastelein Anton van Dongen de eersten naar binnen.

   

  Dit jaar worden er nummertjes uitgedeeld, iets wat Van Dongen goed bevalt. ,,Niemand hoeft meer voor te dringen.’’ Het geeft duidelijk rust in de rij.

   

  Om kwart over drie sluit nummer duizend aan achteraan in de rij. Van Dongen schat dat het aantal gegadigden vergelijkbaar is met vorig jaar. Hij verwacht dat zijn zaak het grote aantal jongeren tijdens carnaval wel aankan. ,,Ze hoeven niet allemaal tegelijk binnen.’’

   

  Marktzicht is al jaren mateloos populair bij de jonge carnavalsvierders uit zowel Prinsenbeek als van daarbuiten. Een praatje met de wachtenden in de rij maakt duidelijk waar ze zoal vandaan komen. Behalve uit Prinsenbeek zijn er heel veel jongeren uit Breda. Maar ze komen ook uit Teteringen, Wagenberg, Zevenbergen, Gilze en Rijen, Etten-Leur, Terheijden, Ulvenhout, Oosterhout, Bavel, Den Hout, Rijsbergen en Dorst. En dan staan er ook nog liefhebbers uit Willemstad, Dordrecht en Amsterdam tussen.

   

  En waarom dan allemaal naar Prinsenbeek met carnaval? ,,Hier komen er heel veel van onze leeftijd’’, aldus Dewi (17) uit Bavel. Rick (17) en Sara (16) uit Breda zouden eigenlijk liever carnaval in de stad vieren. ,,Maar dan staan we daar alleen’’, verklaart Rick zijn inspanning om daarom toch maar een bandje van Marktzicht te bemachtigen.

   

  Op vrijdag 21 februari tussen 19.30 en 20.30 uur is er nog een gelegenheid om bandjes te halen.

  Zondag 16 februari 2020
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckjongerenpolsbandjes
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.