Groenrijk 728 voorjaar
 1. Manege stopt met lessen

  Manege Overbos in Prinsenbeek stopt per 1 april met het geven van paardrijlessen. De coronamaatregelen maakten het er niet makkelijker op, maar het is sowieso lastig om manegelessen rendabel te krijgen, verklaart Kim Renne van Manege Overbos. ,,Het levert gewoon niet genoeg op.’’
  Manege stopt met lessen
  (Archieffoto)

  Pensionpaarden hebben ze al een tijdje niet meer, maar er blijven zeker wel paarden op het bedrijf, benadrukt Kim. Het is de bedoeling om het relatief nieuwe gebouw en terrein te gaan gebruiken voor aan paarden gerelateerde activiteiten, bijvoorbeeld als wedstrijd- of evenemententerrein. Hoe precies, is nog niet duidelijk. ,,We zijn nu bezig met het maken van plannen, waarbij we natuurlijk afhankelijk zijn van wat is toegestaan.’’


  Het horecadeel blijft intact, maar alleen ten behoeve van activiteiten en de verenigingen die er straks mogelijk thuis zullen zijn. Voor de algemene horeca wijst Kim naar Café-Bar De Stee, waar zij samen met broer Mike zo snel mogelijk weer gasten zou ontvangen.


  Hiermee komt wel een einde aan twintig jaar ruiterschool van de familie Renne. Frans, Anja en kinderen verhuisden in de zomer van 2009 hun paarden van de Oude Molenweg bij het Liesbos naar de Beekse Stationsweg, waar ze een compleet nieuwe manege hadden gebouwd. Ruiterschool Liesbosch werd toen Manege Overbos.


  In de loop der jaren werd de locatie een begrip, ook voor veel andere activiteiten en verenigingen. De combinatie met de manegelessen zorgde ervoor dat de onderneming goed draaide. Omdat niet al die activiteiten waren toegestaan, moest Manege Overbos hiermee stoppen. Een kleine twee jaar geleden verlieten de laatste verenigingen het terrein. De eigenaren willen zich er nu sterk voor gaan maken dat er toch weer activiteiten op hun manegeterrein mogen gaan plaatsvinden.

  Woensdag 03 maart 2021
  PrinsenbeekManege Overbospaardrijles
  Manege stopt met lessen
  (Archieffoto)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.