Trined 728
 1. Manager Thebe Hagedonk: ‘Wonen staat voorop’

  Wat is eigenlijk het belangrijkste in Hagedonk, wonen, welzijn of zorg? ,,Precies die drie. En precies in die volgorde”, zegt manager Petra van den Bunder van zorgcentrum Thebe Hagedonk in een vraaggesprek in de jubileumuitgave van huisblad Het Opstekertje.
  Manager Thebe Hagedonk: ‘Wonen staat voorop’

  ,,Het wonen staat voorop. Natuurlijk, we hebben het over verpleeghuiszorg en ja, de komst naar Hagedonk begint bij een zorgindicatie. Maar de visie van Thebe is in de loop der jaren wel veranderd.  Vroeger was de volgorde zorg, wonen en welzijn. Die is aangepast. We geloven in maximale zelfredzaamheid van de bewoners. Dat ze alles doen vanuit hun eigen mogelijkheden.”

   

  Van den Bunder is sinds december 2017 manager van Hagedonk. Ze geniet van de plek die het huis inneemt in het dorp. ,,Niet alleen staat het gebouw middenin Prinsenbeek, het heeft ook figuurlijk een centrale plek. Dat merken we aan de grote betrokkenheid, de vele vrijwilligers, de samenwerking in Prinsenbeek. Dat is echt heel bijzonder. Prinsenbeek is een heel actieve gemeenschap.”

   

  Als Van den Bunder wordt gevraagd hardop te dromen over Hagedonk in 2047, bij het 75-jarig bestaan, dan ziet ze het woonzorgcentrum nog steeds als een bruisend onderdeel van een bruisend dorp. ,,Waarbij het denken vanuit wonen nog altijd op nummer één staat. Niet denken vanuit de instelling, maar vanuit de bewoner.”

   

  Maar is de zorg tegen die tijd nog betaalbaar? De behoefte aan zorg zal naar verwachting stijgen en op sommige plekken is het nu al moeilijk om aan personeel te komen. ,,Gelukkig hebben we dat laatste probleem in Hagedonk nog niet, we krijgen nog steeds de vacatures ingevuld. Maar om op jouw vraag terug te komen. Ik denk dat het sociaal netwerk rondom de bewoners steeds belangrijker wordt. Familie, vrienden, vrijwilligers. Samen moeten we een bijdrage leveren aan het wonen, welzijn en de zorg voor de bewoners. De professionele zorg blijft onze taak, voor andere onderdelen is een hele grote betrokkenheid van dat sociale netwerk nodig.’’

  Dinsdag 17 mei 2022
  PrinsenbeekThebe Hagedonkjubileumvijftig jaarwoonzorgcentrum
  Manager Thebe Hagedonk: ‘Wonen staat voorop’
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.