Groenrijk 728 augustus
 1. Maisdoolhof in teken Napoleon

  Het maisdoolhof gaat komende zondag 18 juli open, meldt Piet Mathijssen van het Hof van Overveld in Prinsenbeek. Deze 23ste editie staat in het teken van de tweehonderd jaar geleden overleden Napoleon Bonaparte. Iedereen is er tot eind september dagelijks welkom.
  Maisdoolhof in teken Napoleon
  Maisdoolhof vorig jaar. (Foto: Richard van Rijthoven)

  Dat Piet en Corry Matthijssen voor dit thema hebben gekozen, heeft alles te maken met het feit dat de Franse keizer 200 jaar geleden is gestorven. En ook met wat hij heeft betekend op verschillende terreinen, verklaart Piet, die wijst op zaken als het registreren van achternamen, het invoeren van maten en gewichten, het aanleggen van verharde wegen en het verplichten om rechts is rijden.

   

  Arc du Triomphe

  Binnen in de ontvangstruimte van het Hof van Overveld wordt aandacht besteed aan het thema. In het maisdoolhof zelf is de Parijse Arc du Triomphe uitgezet, de overwinningsboog gebouwd in opdracht van Napoleon.

   

  Elk jaar verbinden de Mathijssens een thema aan de speurtocht met prijsvraag door de mais, waar jaarlijks zo’n 1.500 mensen op afkomen. Vorig jaar zou dat de ‘Vuelta’ zijn. Maar omdat die toen vanwege corona niet in Nederland van start kon, werd gekozen voor het 'klassieke doolhof'. In 2019 was het thema ‘Leonardo da Vinci’, in 2018 ‘Europees Cultureel Erfgoedjaar’, in 2017 ‘100 jaar De Stijl en Piet Mondriaan’ en in 2016 ‘100 jaar Roald Dahl’.

   

  Piet en Corrie hopen dat er ook dit jaar weer veel kinderen en volwassenen plezier gaan beleven aan hun maïsdoolhof op het Hof van Overveld aan de Overveldsestraat 10 in Prinsenbeek. Het doolhof is elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. De entree bedraag 6 euro per persoon. Kinderen tot drie jaar zijn gratis. Een speurtocht duurt al gauw anderhalf uur. Verdwalen is onmogelijk omdat bezoekers een noodenvelop meekrijgen. Het Hof van Overveld heeft naast het maïsdoolhof nog verschillende andere recreatieve activiteiten, zie http://www.hofvanoverveld.nl/.

  Donderdag 15 juli 2021
  PrinsenbeekHof van OverveldMaisdoolhofNapoleon
  Maisdoolhof in teken Napoleon
  Maisdoolhof vorig jaar. (Foto: Richard van Rijthoven)
  0
  Reacties