Trined 728
 1. Kapellen stunten tijdens festival

  Blaaskapel Magrietje heeft zondag in De Drie Linden in Prinsenbeek het BAK Kapellenfestival 2020 gewonnen. In de drukke foyer kregen de muzikanten winnaarstrofee de Toffe Uilenbal(k) overhandigd. Het was een festival vol stunts dit keer.
  Kapellen stunten tijdens festival
  (Foto: BAK van Boemeldonck)

  Door BAK van Boemeldonck

  Dit jaar streden negen Boemeldonckse kapellen tijdens ‘de Grote Optocht voor Kapellen’ om de hoogste muzikale eer. Veel kapellen hadden werk gemaakt van een karnavaleske stunt. De middag was dan ook een lust voor het oog. De lachspieren werden ook danig op de proef gesteld.  

   

  Wat te denken van een muzikaal hoorspel van TTT door Meneer de Uil, het terrasconcert voor een vol terras van Dusz?! en het Brabants Buske mét worstenbrood van D’Ruit? Bij Nootweer waren het allemaal prinsessen, met in hun midden de echte prinses van Boemeldonck. De hofkapel bracht wederom een ode aan het Songfestival en last but not least zorgde Magrietje er met haar stunt voor dat er tóch weer een Heilig Hart-beeld op de vertrouwde plek in Boemeldonck staat.

   

  Daarnaast was iedere kapel goed in vorm, want ook het muzikale niveau was ongekend hoog! Wat de muzikale jury dan weer hoofdbrekers bezorgde.

   

  Uiteindelijk zijn in de categorie Muzikaal de Chicas en Dusz?! respectievelijk op de derde en tweede plaats geëindigd. In de categorie Karnavalesk is TTT op een derde plaats geëindigd en Nootweer heeft een knappe tweede plek veroverd. Magrietje werd in allebei de categorieën eerste.  

  Maandag 17 februari 2020
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckblaaskapellen
  Kapellen stunten tijdens festival
  (Foto: BAK van Boemeldonck)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.