Groenrijk zomergoed
 1. Zorgen over Beeks winkelbestand

  Bekenaar Wijnand Bouman vraagt aandacht voor het tanende winkelbestand in Prinsenbeek. ‘Wie vult de plaats in van boekhandel Bronkhorst, de Readshop en Primera? In een tijdsbestek van een paar jaar verdwenen deze zaken.’
  Zorgen over Beeks winkelbestand
  Primera. (Archieffoto)

  Door Wijnand Bouman

   

  Lokaal winkelen in Prinsenbeek

  Ik ben in de pen geklommen om aandacht te vragen voor het tanende winkelbestand in ons dorp. Momenteel komen er winkels bij waarvan we er al hebben, waardoor het voor de winkeliers moeilijker wordt om hun bestaan te continueren. Uiteraard is een goede concurrentie gezond en moet men als klant kunnen kiezen!  Maar toch, Prinsenbeek heeft een bescheiden aantal inwoners. 

   

  Een dorp als Prinsenbeek, op een steenworp van Breda en Etten-Leur met een overvloed aan winkels, zal daar altijd concurrentie van ondervinden. De oproep van de winkeliers in ons dorp om lokaal te winkelen, is dan ook logisch. Dichtbij, makkelijk te voet, op de fiets of met de auto (geen parkeerkosten) bereikbaar zijn pluspunten.

   

  Natuurlijk moet men ervoor zorgen dat het winkelbestand blijvend voldoet aan de wensen van de klant. In de afgelopen jaren zijn er winkels verdwenen en bijgekomen. Uiteraard een goede zaak. 

   

  De laatste maanden, een moeilijke tijd waarin corona ook meespeelt,  zijn er nogal wat panden leeg komen te staan. Wij als Bekenaren hopen natuurlijk dat die weer worden bemand door ondernemers. Mijn vraag is: Wie vult de plaats in van boekhandel Bronkhorst, de Readshop en Primera?  In een tijdsbestek van een paar jaar verdwenen deze zaken, onder meer doordat de ondernemers met pensioen gingen. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat deze zaken toch een goed tot redelijk klantenbestand hadden. 

   

  Uiteraard spreek ik voor mezelf, maar ik mis dit soort winkels. Primera was toch een  dorpswinkel waar velen graag kwamen voor de krant, een boek, een staatslot en zeker niet in de laatste plaats voor een praatje of zelfs een bakkie koffie!

   

  Het spreekt voor zich dat een winkel rendement moet opleveren. Ik vraag toch aandacht voor het winkelbestand in ons dorp. Verscheidenheid in producten zal de keus van het blijven winkelen door Bekenaren in Prinsenbeek immers activeren en blijvend goed doen. 

  Maandag 17 mei 2021
  Prinsenbeekwinkelslokaal
  Zorgen over Beeks winkelbestand
  Primera. (Archieffoto)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties