Groenrijk 72 111120
 1. 'Lockdown illustreert gevolgen online kopen voor winkelstraten'

  Ze had zich de laatste verkoopmaanden van Paro Mode heel anders voorgesteld. Maar nu haar winkel door de verlengde lockdown nog steeds niet open mag, zet eigenaresse Joke Paro net als andere winkeliers in het dorp in op verkoop vanuit de etalage en via Facebook en Instagram. ,,We krijgen veel reacties’’, vertellen de onderneemster en echtgenoot Hans, die druk aan het bezorgen zijn.
  (Foto's: Paro Mode)

  Ze zijn er eigenlijk wat door verrast. ,,Ik had er twee dagen per week voor ingepland, maar ben er intussen vier dagen mee bezig’’, aldus Joke.

   

  Klanten zijn ook wel genegen iets te kopen bij de plaatselijke ondernemers, merkt ze. ,,Ze hebben met de winkeliers te doen en ervaren nu wat het betekent als iedereen alles online bestelt en de winkelstraten leeg raken. Het centrum van Breda biedt een troosteloze aanblik en in Prinsenbeek is dat ook een beetje. Het is echt erg als alle winkels verdwijnen. Misschien wel goed dat de mensen zich dit nu meer gaan realiseren.’’

   

  Net voor haar verdiende pensioen gaat Joke er nog even tegenaan met de uitverkoop. Want zelfs de alternatieve vorm van verkopen in coronatijd kan rekenen op enthousiasme.

   

  Eind februari sluit Paro Mode na achttien jaar de deuren omdat er geen belangstelling was om de zaak over te nemen. Het winkelpand is verkocht. Het is niet bekend of er een andere winkel of een woning in komt.

   

  Belangstellenden die iets uit de etalage, via Facebook of Instagram willen aanschaffen, kunnen bellen met tel. 06-29082309.

  Maandag 18 januari 2021
  PrinsenbeekParo Modecoronawinkelslockdown
  (Foto's: Paro Mode)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.