Groenrijk korting 728
 1. Lintje voor Kees Kustermans

  Kees Kustermans (75) uit Prinsenbeek is aan het begin van de middag in zorgcentrum Hagedonk in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse 'lintjesregen'. Het had Zijne Majesteit Koning Willem Alexander behaagd om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Alfred Arbouw speldde hem de versierselen behorend bij de onderscheiding op.

   

  Het was een grote verrassing voor decorandus, die samen met echtgenote Cokkie met een geslaagde smoes naar het Grand Café van het zorgcentrum was gelokt. Waar zoons Rolf, Sjoerd en andere familieleden en bekenden hem opwachtten.

   

  Arbouw noemde Kustermans een van die mensen die zich met hart en ziel inzetten voor het dorp, een verbindende factor tussen vele projecten, organisaties en verenigingen. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding voor bijna veertig jaar vrijwilligersactiviteiten.

   

  Kustermans was onder meer 23 jaar actief voor het Rode Kruis regio Breda en verpleger op vakantieschip Henri Dunant en bij het Ziekentriduüm Breda. Verder vervult hij sinds 1982 verschillende functies bij de BAK van Boemeldonck, zat hij tien jaar in de Dorpsraad Prinsenbeek, is hij vijftien jaar betrokken bij de Stichting Verankering Ouderenproof Prinsenbeek (SVOP), maakt hij sinds 2012 deel uit van de Cliëntenraad Hagedonk en is hij oprichter van Vrienden van Hagedonk. Ook was hij tien jaar vrijwilliger voor Scouting Thomas-More, mede-initiatiefnemer van de Jeugdraad Prinsenbeek en betrokken bij de kerststal, WinterWonderBeek, het Biks Blaos Festijn, carnavalsvereniging Les Coubertins en Beekse Smart.

   

  Eén lintje in Prinsenbeek is overigens een bescheiden score. Vorig jaar ging met vijf onderscheidingen bijna een derde van de lintjes in Breda naar Bekenaren. Sinds 2010 (8 lintjes) waren het er in Prinsenbeek achtereenvolgens 6 (2011), 3 (2012), 2 (2013), geen (2014), 2 (2015), 1 (2016) en 5 vorig jaar. Sinds Koninginnedag in 2010 (42 lintjes) is het aantal aan Bredanaars uitgereikte koninklijke onderscheidingen gehalveerd.

  Donderdag 26 april 2018
  PrinsenbeekKoninklijke Onderscheidinglintjesregenlintje
  0
  Reacties