Groenrijk 728 voorjaar
 1. Leden achter investering HCP

  De algemene ledenvergadering van Hockeyclub Prinsenbeek (HCP) heeft zaterdag unaniem goedkeuring gegeven aan de vernieuwingsplannen van het bestuur. Na de eerder al afgegeven financiële garantstelling door de gemeente kan er nu worden gestart met de voorbereidingen en de bouw.
  • (Tekening: Architectenbureau Arend Groenewegen)

  ,,Een groot en belangrijk besluit voor een glorieuze toekomst van onze club’’, aldus voorzitter Carlo Post van de vereniging na afloop van de online ledenvergadering, waar ook werd gesproken over onder meer corona en contributie.

   

  In totaal zal het nieuwe, grotere clubhuis ruim één miljoen euro gaan kosten. De totale investering bedraagt ruim 1,75 miljoen euro. Een fors deel daarvan wordt gedekt door een subsidie van 365.000 euro van ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ en een gemeentelijke subsidie van 250.000 euro op basis van de investeringsregeling buitensport. De eigen inbreng is ruim 81.000 euro. Voor het resterende bedrag werden borgstellingen gevraagd.

   

  Indien het ledenbestand in tien jaar zakt met 24 procent (van 740 naar 563 leden) en er sprake is van gelijkblijvende kosten kan HCP nog steeds aan haar verplichtingen voldoen, benadrukte het bestuur tijdens de vergadering.

   

  Hockeyclub Prinsenbeek (HCP) wil een nieuw clubhuis ter vervanging van de te kleine accommodatie uit 1988. Ook moet het achttien jaar oude B-veld vervangen worden voor een waterveld en dient het terrein te worden verduurzaamd middels een investering in ledverlichting, zonnepanelen en een warmtepomp.

   

  Streven is om deze zomer het veld te vervangen en het nieuwe clubhuis gereed te hebben in juni 2022. Dat is dan nog aan het einde van het jubileumseizoen. Op 21 november 2021 bestaat HCP vijftig jaar.

  Maandag 01 maart 2021
  PrinsenbeekHCPhockeywaterveldclubhuis
  • (Tekening: Architectenbureau Arend Groenewegen)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.