Groenrijk 728 100920
 1. Latrines vier scholen Kenia klaar

  De bij vier scholen in Kenia, met geld van het Kenia Scholingsproject Prinsenbeek, gerealiseerde toiletten zijn klaar en officieel in gebruik genomen. Dit meldt Ria Bekkers van het Keniawinkeltje.
  (Foto's: Kenia Scholingsproject Prinsenbeek)

  Door Ria Bekkers

  Latrines noemen ze het, zonder water om door te spoelen of handen te wassen. Gewoon een mooi gebouwtje met een gat van tien meter, dat wel kan worden geleegd. Het is zo stevig gebouwd dat ze er wel veertig jaar tegen kunnen.  Genoeg reden voor een feestje. Onze coördinator mevrouw Kombo mocht het lint doorknippen en het werd een feestelijke ochtend voor de blije leerlingen.

   

  Afgelopen weekend was de opbrengst van het winkeltje 270 euro, met daarbij nog een gift van 100 euro.

   

  Postzegels

  Ruim een jaar geleden kregen we een koffer met postzegels, in albums en losse. We willen dat zoiets waardevols ook de aandacht krijgt die nodig is, maar binnen onze vrijwilligersgroep was er die kennis niet. Gelukkig meldde zich iemand die er wel veel vanaf wist. Met veel zorg is alles gesorteerd en nu wordt de verzameling door hem op beurzen aangeboden. Regelmatig komt hij ons dan weer blij maken met de opbrengst.

   

  Carnaval

  Komend weekend nog carnaval maar ook een groot aanbod van allerlei andere spullen. Met carnaval zijn we op zaterdag gesloten. Daarna boekenweekend en op 13 en 14 maart handwerken en handenarbeid.

   

  Keniawinkeltje

  Het Keniawinkeltje aan de Groenstraat 42 verkoopt tweedehands spullen die gratis door dorpsgenoten en andere donateurs beschikbaar worden gesteld. De opbrengst is voor scholenprojecten in Kenia. Iedereen is welkom in het Keniawinkeltje op vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur (telefoon 5429310). Website: klik hier.

  Woensdag 12 februari 2020
  PrinsenbeekKenia Scholingsproject PrinsenbeekKeniawc'sscholen
  (Foto's: Kenia Scholingsproject Prinsenbeek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.