Groenrijk zomergoed 728
 1. ‘Laten we dit spel op de markt brengen’

  Na negen maanden van voorbereiding is het vandaag een spannende dag voor Koen Pijnappels uit Prinsenbeek en vrienden Dennis Beemsterboer, Niels Janssen en Sjoerd Loenen. De vier twintigers hebben een nieuw gezelschapsspel bedacht, ‘King Fridge’. En dit kaartspel is nu te bestellen op het Amerikaanse crowdfundingsplatform Kickstarter.
  • Vlnr. Niels Janssen, Sjoerd Loenen, Dennis Beemsterboer en Koen Pijnappels.

  Intussen liggen er al enkele tientallen testversies bij spellenbeoordelaars over de hele wereld en zijn ze druk met de logistiek en de marketing. Hier het verhaal over vier vrienden die net als veel leeftijdsgenoten zelf graag een spelletje spelen, tijdens de coronalockdown een idee hadden en er enthousiast mee aan de slag gingen.

   

  Dennis, Niels, Sjoerd en Koen gaan regelmatig met elkaar op hiking-vakantie in de Alpen. ,,Bij een koud biertje spelen we daar ’s avonds kaartspelletjes’’, vertelt Koen. ,,Vorige zomer hebben we geëxperimenteerd met een eigen spel dat verrassend leuk bleek te zijn. We bleven de hele nacht spelen, en de avond daarop. Aan het eind van de vakantie waren ze het erover eens: ‘Laten we dit spel op de markt brengen’.’’

   

  King Fridge

  Het thema was zo bedacht; drie van de vier vrienden kunnen immers niet zomaar alles eten, vanwege een lactose-intolerantie, een notenallergie of een vegetarisch dieet. Dat leidde tot het doel van het spel: verzamel de lekkerste gerechten in je koelkast, maar laat je niet verrassen door je allergie. Je wint het spel door goed op te letten wie welk gerecht in zijn koelkast legt, de koelkasten van anderen te saboteren en zelf geen allergische reacties op te lopen. Daarbij zijn zowel een goed geheugen, snelheid en een goede strategie van belang. De winnaar wordt gekroond tot de koning van de koelkast, ofwel King Fridge.

   

  Vieze gerechten en vrolijke koelkasten

  Negen maanden lang waren ze er vrijwel elke avond mee bezig; overdag zijn ze aan het werk, drie in Nederland en één in Zwitserland. ,,Ook vanwege coronabeperkingen overlegden we voor het overgrote deel digitaal. Honderden tekeningen van vieze gerechten en vrolijke koelkasten passeerden de revue. Eerst met potlood, vervolgens digitaal.’’ Ondertussen bleek het opstellen van spelregels toch niet zo gemakkelijk als ze dachten. En het vinden van een productiepartner bleek een grote uitdaging. En natuurlijk moest het ook nog uitgebreid worden getest. Enkele tientallen testversies werden geprint, en meer dan honderd vrienden uitgenodigd voor een spelletje.

   

  Kickstarter

  Via de crowdfundingcampagne op Kickstarter hopen de mannen nu op veel belangstelling voor hun 'coole' spel, en als het even kan met hun King Fridge nog een heuse hype tot stand te brengen. Vanaf vandaag kan iedereen tegen betaling van 16 euro zijn versie van King Fridge reserveren op Kickstarter (klik hier). Deze website kent een ware gemeenschap van mensen die graag nieuwe initiatieven ondersteunen en worden beloond met de eerste versie van het product. ,,Na de dertig dagen durende campagne weten we hoeveel spellenliefhebbers zich graag tot King Fridge laten kronen en starten we de productie van het spel.’’ Het streven is om de spellen in december beschikbaar te hebben.

  Dinsdag 15 juni 2021
  PrinsenbeekspelletjeKickstartergezelschapsspelkoelkast
  • Vlnr. Niels Janssen, Sjoerd Loenen, Dennis Beemsterboer en Koen Pijnappels.
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.