Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Lana van De Horizon Bredaas voorleeskampioen

  Lana van Heijnsbergen van basisschool De Horizon in Prinsenbeek heeft woensdag de Bredase voorronde van de landelijke Voorleeswedstrijd gewonnen. Ze las voor uit het boek 'Voor altijd samen, amen' van Guusje Kuijer. Dit meldt de Nieuwe Veste, waar de wedstrijd ook plaatsvond.
  Vlnr. Lana van Heijnsbergen, Hilda Vliegenthart en Huubi Osman. (Fofo: Nieuwe Veste)

  Samen met de winnaar van de tweede plaats, Huubi Osman van basisschool Olympia, is Lana door directeur Hilda Vliegenthart benoemd tot leesambassadeur van Nieuwe Veste.

   

  Deze voorleeswedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd voor leerlingen uit groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. De deelnemende kinderen vertegenwoordigen hun school in het kader van de Nationale Voorleesdag. De Nationale Voorleesdag is een initiatief van de Stichting Lezen en is bedoeld om het (voor)lezen van een extra stimulans te voorzien.

   

  Tijdens de wedstrijd lezen de deelnemers om beurten een fragment voor uit een door hen zelf uitgekozen boek. Iedere kandidaat mag eerst vertellen waar het boek over gaat en daarna krijgt hij of zij maximaal vijf minuten om zo goed mogelijk voor te lezen. De voorlezers worden toegejuicht door hun eigen supporters: hun klas, leerkracht en ouders.

   

  Coach, docent en presentator Bosse Beckers presenteerde de wedstrijd. Daarna bepaalde de deskundige jury bestaande uit Hilda Vliegenthart (directeur Nieuwe Veste) , Gorri van Hese (leespromotor)  en  Mariëlle Heesters (pabodocent Avans) wie de voorleeskampioen van Breda is geworden. De jury heeft gelet op onder meer stemgebruik, tempo en contact met het publiek.

   

  Landelijke finale

  Winnares Lana van de Bredase voorleeswedstrijd mag door naar de regionale voorleesronde op zaterdag 11 maart in Goirle. De winnaar daarvan mag op zaterdag 1 april naar de provinciale finale van Noord-Brabant. Uiteindelijk gaat de provinciale winnaar door naar de landelijke voorleesfinale op woensdag 24 mei in Tivoli Vredenburg Utrecht.

  Donderdag 02 februari 2023
  Prinsenbeekbasisschool De HorizonvoorleeswedsrijdBredaNieuwe Veste
  Vlnr. Lana van Heijnsbergen, Hilda Vliegenthart en Huubi Osman. (Fofo: Nieuwe Veste)
  0
  [nexturl]
  Reacties