1. 'La-ma schuiven' die Rouwdouwers

  Bij CV de Rouwdouwers laten ze niets aan het toeval over. De zes 10- en 11-jarige jongens bouwen niet alleen een carnavalswagen voor de Kinderoptocht van Boemeldonck, ze zorgen ook altijd voor passende carnavalsmuziek.
  (Foto's: Esther Huijbregts)

  De vriendengroep bouwt aan de Brielsedreef, in een nissenhut in de achtertuin van Geert de Rooij. Ieder weekeinde is het een drukte in de bouwschuur, waar ze vanaf november bezig zijn met bedenken, ontwerpen, lassen, gazen, plakken en uiteindelijk verven. Soms wordt er een pauze genomen, dan trappen de mannen graag een balletje in de tuin. Ontspannen en met rode wangen komen ze daarna weer terug de bouwschuur in om aan hun pronkstuk te werken.

   

  Prins

  Toen prins Kaaff enkele weken geleden de bouwschuur kwam bezoeken, waren Stan, Bram, Sem, Stan, Geert en Jens erg trots. Ze lieten hun wagen zien en gaven uitleg. En uiteraard gingen ze op de foto met de hoogheid en hofdames.

   

  Dit jaar bouwen de Rouwdouwers een wagen geïnspireerd door het thema ‘Schuif mar aon!’. Of zoals de jongens zeggen: ‘La-ma schuiven!!’

   

  En voor het nieuwe lied konden de bouwers weer terecht bij Ad Moelands, de buurman van Jens. Met een goede stem en vol enthousiasme doken ze de studio in, en het resultaat mag er zijn.

   

  Ook benieuwd geworden wie de Rouwdouwers zijn, wat ze gebouwd hebben en hoe hun lied klinkt? Kom ze bekijken in de Kinderoptocht van Boemeldonck.

  Woensdag 12 februari 2020
  prinsenbeekcarnavalBoemeldonckKinderoptocht
  (Foto's: Esther Huijbregts)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.