Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Laatste dag Texas Hoeve

  Laatste dag Texas Hoeve
  Corry en Kees Meeuwissen nemen op zondag 8 oktober afscheid van hun klanten in de Texas Hoeve. Vanaf 13.00 uur willen ze iedereen bedanken die het mogelijk maakte de Texas Hoeve met plezier te exploiteren, schrijven ze op Facebook. Het is tevens de kennismaking met de nieuwe eigenaar.

   

  Hiermee komt een eind aan een bijna 110 jaar lange familietraditie in het ooit Beekse poldercafé, nu gelegen in de Haagse Beemden. De Texas Hoeve is verkocht aan horecaondernemer Patrick van Asch, eigenaar van onder meer De Suikerkist, Café Noir Breda en Café De Vrachtwagen.

   

  Die heeft grote plannen met de boerderij aan de Rietdijk, vertelde hij begin dit jaar.  Zijn bedoeling was toen om de kruisboerderij te restaureren  en over de boerderij en er tegenaan een restaurantruimte te bouwen.  Ook de naam zou gaan veranderen. Mogelijk dat Van Asch zondag iets over zijn plannen zal vertellen.

   

  De Texas Hoeve kwam 109 jaar geleden in handen van de familie Klijssen. Het was ooit één van de boerderijen van de landgoederen Burgst. De oorspronkelijke naam was Hoeve Vormen, naar ‘De punt van vormen', het stuk grond waarop het was gebouwd. In 1938 deed Koos Klijssen het poldercafé over aan dochter To en echtgenoot Co Boeren. Vanaf die tijd heette het in de volksmond ‘Co Boeren'. Schoonzoon en huidige cafébaas Kees Meeuwissen heeft de uitspanning bij de Asterdplas met zijn echtgenote Corry Meeuwissen-Boeren dertien jaar geleden overgenomen van haar broers Hein en Co. De naam werd toen veranderd van Texas Bar in Texas Hoeve.

   

  Het café staat inmiddels 35 jaar midden in de Haagse Beemden. Corry is er opgegroeid en er altijd blijven werken. Het is een echt poldercafé waar vroeger de boeren op zondag over de zandpaden naartoe kwamen als ze hun land gingen bekijken. Pas vanaf de jaren zestig werd het er echt druk, vooral door het zondagse cafévoetbal. Om niet langs de kant te hoeven staan, gingen de dames paardrijden en werden zij al gauw de Texas-rangers genoemd. Zo ontstond de naam Texas Bar, later Texas Hoeve.

  Vrijdag 06 oktober 2017
  PrinsenbeekTexas HoevepoldercaféHaagseHaagse Beemden
  Laatste dag Texas Hoeve
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.